Ειδήσεις

Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη στον πληθυσμό - Προτείνει κλείσιμο των σχολείων

Μάιος 08, 2024 - 17:50

Η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της τις επόμενες μέρες, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 8 Μαΐου.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια των πρόσφατων μετεωρολογικών προγνώσεων αναφορικά με εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς αφρικανικής σκόνης από αύριο 9/5/2024, εξέδωσε τη Δ1δ/ΓΠοικ. 25498/8.5.2024 εγκύκλιο με θέμα: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης» (ΑΔΑ: Ψ9ΜΗ465ΦΥΟ-ΣΙΧ)

Copernicus: Ο φετινός Απρίλιος ο δεύτερος θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη

Μάιος 08, 2024 - 17:20

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου Copernicus, που δίνονται στη δημοσιότητα σήμερα.

Το φυσικό κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο «συνέχισε να αποδυναμώνεται», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των θερμοκρασιών αργότερα φέτος, αλλά δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στη βασική τάση, αυτή της υπερθέρμανσης, που τροφοδοτεί η μαζική καύση ορυκτών καυσίμων (βενζίνης, πετρελαίου, αερίου, άνθρακα).

Μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση της έκτης θέσης της Κ16 του Αριστέα Άργους στο τουρνουά Elite Neon Cup

Μάιος 08, 2024 - 16:38

Μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση της έκτης θέσης από την ομάδα Κ16 και η πρόκριση της Κ14 στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Στο τουρνουά ELITE NEON CUP συμμετείχαν 48 ομάδες στην Κ14 και 32 ομάδες στην Κ16.

H K16 με προπονητή τον Αποστόλη Κατσά αγωνίστηκε στον όμιλο με την αρμένικη ARARAT νίκησε 2-0,την αγγλική EXETER CITY  ισοπαλία  2-2 και νίκησε την γερμανική CALCIO ME 1-0. Στην οκτάδα ηττήθηκε από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με 4-0 και κατέκτησε την έκτη θέση μετά από την ήττα από την ολλανδική TWENTE.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται στο Ναύπλιο!

Μάιος 08, 2024 - 16:11

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα», τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ξεδιπλώνονται με πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Στο κάλεσμά της η ΚΝΕ σημειώνει:
«Πάρε μέρος κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Σε περιμένουμε σε κάθε γωνιά της χώρας να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας Φεστιβάλ!
Να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε τα όνειρά μας! Με τη μουσική, τους στίχους, τον χορό, τα σκίτσα και τα graffiti μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «γιορτάζει το Μάη» με την υποστήριξη της περιφέρειας

Μάιος 08, 2024 - 15:50

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «Η Νιόβη», «γιορτάζει το Μάη», την Κυριακή 12 Μαΐου, μέσα στα χρώματα κι αρώματα της φύσης, στον όμορφο χώρο του Καταγιάννη του Δήμου Σπάρτης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτιμά τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες πέραν της ψυχαγωγίας, συμβάλλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Τολό: Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Δασκαλειό

Μάιος 08, 2024 - 15:46

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαϊου 2024, Εορτάζει και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στη νησίδα Δασκαλειό στο Τολό, όπου και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία ώρα 07:30 με 10:00.

Από το λιμάνι του Τολού θα αναχωρούν κάθε 20 λεπτά καραβάκια για το Δασκαλειό.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

Βραβεύσεις από τον Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός» (φωτο)

Μάιος 08, 2024 - 14:58

Με το καθιερωμένο τυπικό και την παρουσία των αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, των μελών και φίλων συμπολιτών μας , έγινε φέτος με κάθε λαμπρότητα στην επετειακή χρονιά των 130 χρόνων απ΄την ίδρυσή του Συλλόγου μας η ετήσια εορτή του, που έχει θεσμοθετηθεί από το 1895 επί τη εορτή του Αγίου Πέτρου.

Ο Κασσελάκης ζητεί από τους πολίτες να ενημερώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία

Μάιος 08, 2024 - 14:20

Κάλεσμα στους πολίτες και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να αναφέρουν τα προβλήματα που συναντούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι ξεκινάει μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρει:

«Μπες στο isyriza και ενημέρωσέ μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής ξεκινάει».

Πάσχα 2024 με δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς στην Πελοπόννησο - Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια

Μάιος 08, 2024 - 14:20

Δεκάδες χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες που επέλεξαν την Πελοπόννησο για τις εορτές του Πάσχα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Παραχωρησιούχου Εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Από τη μία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη ο οποίος εγγυάται ένα ξεκούραστο και ασφαλές ταξίδι και από την άλλη το ότι η γιορτή του Πάσχα που συνέπεσε με την Πρωτομαγιά, δημιούργησαν ευνοϊκές προϋποθέσεις έτσι ώστε ο Μοριάς να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2023.

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών πλησιάζει

Μάιος 08, 2024 - 14:17

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών πλησιάζει.

Περισσότερες από 50 ομάδες θα αναμετρηθούν στο παρκέ, στο κέντρο της πόλης του Άργους όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Η διοργάνωση που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αργολίδα και έχοντας ταξιδέψει μόνο σε πέντε συνολικά πόλεις στην Ελλάδα είναι στην τελική ευθεία!

Ελάχιστες θέσεις ακόμα έχουν μείνει.

Για εγγραφές επισκεφθείτε το https://cuts.top/Djcx

Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της FIBA.

 

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις