Απέσυραν την τροπολογία που αύξανε κατά 60% τους μισθούς των διευθυντών ΔΕΚΟ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απέσυραν την τροπολογία που αύξανε κατά 60% τους μισθούς των διευθυντών ΔΕΚΟ

Ιούλιος 26, 2018 - 19:43

φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Την ώρα που θρηνούμε δεκάδες νεκρούς, η κυβέρνηση «στο τσακ» και ύστερα από την κατακραυγή του κόσμου, απέσυρε την τροπολογία που προέβλεπε την αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ από 4.631€ σε 7.483€, με άλλα λόγια γύρω στο 60%. Τελικά η τροπολογία αποσύρθηκε μετά τις 14:00 από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. «Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση», ενημέρωσε η υφυπουργός τη Βουλή.

Σημειωτέον ότι η τροπολογία... κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουλίου, τρίτη ημέρα εθνικού πένθους...

Μετά την απόσυρσή της η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2.850 ευρώ. Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής. Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».

Η τροπολογία προέβλεπε ότι θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι ο μισθός του προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ και άρα το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.