Συμμετοχή Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνέλευση του δικτύου παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμμετοχή Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνέλευση του δικτύου παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης (video)

Οκτώβριος 08, 2012 - 16:21

Προτάσεις στις επιτροπές για τα αρχαία λιμάνια και κάστρα της Πελοποννήσου αλλά και για τον τομέα της ενέργειας
Ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 40 Γενική Συνέλευση της CPMR, του δικτύου παράκτιων περιφερειών των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έγινε στην Πολωνία. Στο δίκτυο συμμετέχουν 180 περιφέρειες και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ενεργό ρόλο και συμμετοχή, ενώ οι προτάσεις που γίνονται στις αρμόδιες επιτροπές αποτελούν εισηγητικές αποφάσεις στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα.
Να σημειώσουμε πως μεταξύ άλλων ο κ. Παπαφωτίου, αφού τόνισε στις δηλώσεις του στο www.arcadiaportal.gr ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής από τους ευρωπαίους ακόμα και από τον κ. Χανς που ήταν παρών στις εργασίες της 40ης γενικής συνέλευσης του δικτύου, ανέφερε πως οι προτάσεις που έγιναν από πλευράς του αφορούσαν στον βιώσιμο τουρισμό και συγκεκριμένα στην ανάδειξη και αποκάλυψη των αρχαίων λιμένων και κάστρων της Πελοποννήσου και στη δημιουργία αντίστοιχου δικτύου.
Επίσης τόνισε πως μία άλλη πρόταση αφορούσε στον τομέα της ενέργειας, με αφορμή και την δημιουργία στην Πελοπόννησο του πρώτου πλωτού θαλάσσιου αιολικού πάρκου.
Να διευκρινίσουμε πως οι προτάσεις έχουν τόσο μακροπρόθεσμο όσο και μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα και αποτελούν καινοτόμες δράσεις για την περιοχή της Περιφέρειας.
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Παπαφωτίου στο βίντεο

g49WqW_OoTk