Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική εφήβων στο πόλο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική εφήβων στο πόλο

Αύγουστος 20, 2018 - 15:28

Νέα τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο, καθώς η Εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, επικρατώντας 9-8 της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό.  

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ελλάδα σε επίπεδο εφήβων / νεανίδων, μετά απ’ αυτό της Εθνικής νεανίδων το 2012 στο Περθ της Αυστραλίας, ενώ έρχεται να ακολουθήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Βελιγράδι η Εθνική Νέων, αποδεικνύοντας πως η ελληνική υδατοσφαίριση έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της!

Όλη η δουλειά για την ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη έγινε στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν πήρε προβάδισμα τριών γκολ, το οποίο και κατάφερε να διαχειριστεί μέχρι το τέλος του τελικού.

Στο πρώτο οκτάλεπτο τα πάντα ήταν μοιρασμένα, αν και η Ελλάδα προηγήθηκε 3-1 με γκολ του Γραμματικού στην αντεπίθεση, έπειτα από επιθετικό φάουλ των Ισπανών, οι οποίοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν, έχοντας σε φοβερή κατάσταση τον Μπερνάρντ Σαναχούγια που σκόραρε συνολικά τα έξι από τα οκτώ γκολ της ομάδας του.

Ο Σαναχούγια ήταν αυτός που έβαλε και το μοναδικό γκολ της Ισπανίας στο δεύτερο οκτάλεπτο, εκεί που η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Με εκπληκτική άμυνα και σωστές επιλογές στον παίκτη παραπάνω στην επίθεση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε 7-4 στο ημίχρονο (4-1 το επιμέρους σκορ στο δεύτερο οκτάλεπτο) με σκόρερ μέχρι εκείνο το σημείο τους Καλογερόπουλο (3), Γραμματικό, Παπανικολάου, Δήμου και Χαλυβόπουλο.

Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, οι χρυσοί έφηβοι προηγήθηκαν 8-5 με γκολ του Κοβρουβάνη και από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ισπανών, με τον Σαναχούγια να χτυπάει από την περιφέρεια για το 9-7, με το οποίο ξεκίνησε η τελευταία περίοδος.

Εκεί, οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη η Ελλάδα μπορεί να μην κατάφεραν να σκοράρουν, έδωσαν τα πάντα όμως στην άμυνα και κράτησαν τους Ισπανούς μόλις στο ένα γκολ (ξανά από τον Σαναχούγια) για το τελικό 9-8, που τους χάρισε το χρυσό μετάλλιο!

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-1, 2-3, 0-1 

Ελλάδα (Δημήτρης Κραβαρίτης): Καλογερόπουλος 3, Γραμματικός 1, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Χαλυβόπουλος 1, Κοβρουβάνης 1, Μπράιμε 1

Ισπανία: Σαναχούγια 6, Ετσεβερία 1, Μπερτράν 1

Από: gazzetta.gr