Παπαθεοδώρου σε Τατούλη:Η περιφέρεια πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη δομών δια βίου μάθησης(video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παπαθεοδώρου σε Τατούλη:Η περιφέρεια πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη δομών δια βίου μάθησης(video)

Οκτώβριος 10, 2012 - 15:45

Απόψεις σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στον τομέα της Παιδείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα  στο γραφείο του περιφερειάρχη στην Τρίπολη.
Ο κ.Παπαθεοδώρου βρέθηκε στην Τρίπολη για να παραστεί στην εκδήλωση εγκαινίων του "πράσινου νηπιαγωγείου" στο Μερκοβούνι και στην εκδήλωση της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Πελοποννήσου και της Περιφέρειας "Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου". 
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας τόνισε μεταξύ άλλων πως η περιφέρεια είναι παρούσα να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της σε ζητήματα που αφορούν στον τομέα της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Σημείωσε πως αναγκαίες είναι οι καινοτόμες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου ενώ η Περιφέρεια θα δώσει όδευση σε πολιτικές λύσεις. Τόνισε επίσης πως θα είναι δίπλα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παρόντες σε ό,τι χρειαστούν.
Από τη δική του πλευρά ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε πως : "Στο γραφείο του κ. Τατούλη δεν έρχομαι ως επισκέπτης αφού η σχέση μας έχει βάθος και θα έχει και μέλλον και έχουμε συζητήσει θέματα ανάπτυξης της περιφέρειας στον τομέα της Παιδείας και πώς θα δημιουργηθούν δράσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες". Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ανάπτυξης δομών δια βίου μάθησης στην Περιφέρεια, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα είναι απλώς αρωγός αλλά πρωταγωνιστής στον τομέα αυτό, ενώ επεσήμανε πως στόχος τους είναι η επένδυση στην νέα γενιά και η ανάπτυξη δομών που θα λειτουργήσουν πιλοτικά αλλά και με βάση τις περιφερειακές ανάγκες.
Επεσήμανε ακόμα πως ο κ. Τατούλης όχι μόνο έχει προτάσεις και ιδέες αλλά και τις υλοποιεί και χαρακτήρισε τη συνεργασία που έχουν άψογη ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη στήριξη που παρέχει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε μία περίοδο που είναι ιδιαιτέρως αναγκαία και απαραίτηση.
Ακόμα μίλησε για προσέλκυση στην Πελοπόννησο δομών ερευνητικών, δομών που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα αφού η Πελοπόννησος έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης ενώ διαθέτει άριστο επιστημονικό και ακαδημαϊκό προσωπικό και στον τομέα της παιδεία θα πρέπει να ακολουθήσει εξωστρεφές και ευρωπαϊκό προφίλ.
 

LiYLhD_8fwQ