Το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά από το Δήμο Άργους Μυκηνών (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά από το Δήμο Άργους Μυκηνών (φωτο)

Σεπτέμβριος 30, 2018 - 22:45

Παραλία Κιβερίου φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Αργολίδα και ιδιαίτερα ο Δήμος Άργους –Μυκηνών μετρά τις πληγές από το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά. Το κύμα της κακοκαιρίας εκδηλώθηκε με μεγάλη έντασης και διάρκειας βροχόπτωση.

 Το ύψος της βροχής υπολογίζεται σε 112 χιλιοστά την ώρα, ένα ποσοστό πολύ σπάνιο στην περιοχή μας.

Αποτέλεσμα η υπερχείλιση των χειμάρρων του «Ξηριά» και της «Πάνιτσας στο Άργος και πολλών άλλων στη γύρω περιοχή. Σε Νέα Κίο, Σκαφιδάκι, Κιβέρι ,Μύλους πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια ,καταστήματα και καλλιέργειες. Από τους δυνατούς ανέμους και τα τεράστια κύματα βγήκαν στη στεριά βάρκες.
Διαρκής σύσκεψη των αρμόδιων παραγόντων υπήρξε επί ώρες στο Δημαρχείο ΄Αργους, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου, του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου, του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα ,του Διοικητή της Π.Υ. Άργους , του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου Θεόδωρου Λαρέζου, της Αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, των περιφερειακών συμβούλων  Φάνη Στεφανόπουλου και Βασίλη Σιδέρη καθώς και της Αντιδημάρχου Άργους Κατερίνας Μπόμπου και του δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Διολίτση. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)