Συγκέντρωση ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 18, 2012 - 12:18

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Με τη νέα 24ωρη γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γενικεύονται σήμερα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση κατ΄ απαίτηση της τρόικας.
Στην απεργία, που συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε τράπεζες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, στην Υγεία και την Παιδεία.
.
Απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα.
Σε 48ωρες απεργίες βρίσκονται από χθες νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι και συμβολαιογράφοι. Οι δικηγόροι πραγματοποιούν από χθες τριήμερη αποχή, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι δημοσιογράφοι.
«Παραλύουν οι συγκοινωνίες»
Λόγω των κινητοποιήσεων «παραλύουν» οι συγκοινωνίες σε στεριά, θάλασσα και αέρα, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Κλειστά καταστήματα και συγκεντρώσεις
Στις σημερινές κινητοποιήσεις και στην 24ωρη γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συμμετέχουν Έμποροι και Βιοτέχνες, με το κλείσιμο των καταστημάτων τους, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που έλαβαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων. Κλειστά θα παραμείνουν και τα περίπτερα.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)