Βενιζέλος και Μανιάτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βενιζέλος και Μανιάτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Οκτώβριος 19, 2012 - 20:36

φωτογραφία eurokinissi

Κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο κλιμάκιο του Κινήματος συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Μανιάτης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος   Ευ. Χριστοφιλοπούλου, οι εισηγητές του Κοινοβουλευτικού Τομέα, αρμόδιοι για αγροτικά θέματα Γ. Δριβελέγκας και Μ. Κασσής και ο γραμματέας του Τομέα Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Μ. Τζελέπης.
Μετά την επίσκεψη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο πρωτογενής τομέας της χώρας αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη δημιουργία του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση. Οι δυνάμεις του ελληνικού λαού είναι αστείρευτες. Απαιτείται όμως να επενδύσουμε στους εθνικούς μας πόρους που είναι η γη και οι άνθρωποί μας. Ο αγρότης και ιδιαίτερα ο νέος αγρότης, πρέπει να βρει μπροστά του ελκυστικό πεδίο για να αναπτύξει τις δυνάμεις του.
Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στις 680.000 οικογένειες δικαιούχων, ως προκαταβολή, 1,1 δις Ευρώ, δηλ. το 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Το υπόλοιπο 50%, δηλ. άλλα 1,1 δις Ευρώ, θα δοθεί μέσα στο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα άμεσα να ανακουφιστούν τα εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά της χώρας και συνολικά να υπάρξει μια σημαντική ένεση ρευστότητας στην ελληνική αγορά από την κατανομή των συνολικά 2,2 δις ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών μας.
Οι νέες ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλήξουν τους Έλληνες αγρότες. Διεκδικούμε την υλοποίηση της πρότασής μας, ώστε τα αγροτικά εφόδια να έχουν Φ.Π.Α. 6%. Η ελληνική κτηνοτροφία μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη θετική έκπληξη, με δυνατότητα να ανατρέψει ευχάριστα το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αποτελεί ένα πεδίο σκληρής διαπραγμάτευσης που όμως μπορεί να δώσει σημαντικές προοπτικές εξαγωγών, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής. Η φετινή επισιτιστική βοήθεια ύψους άνω των 20 εκατ. Ευρώ, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα για τις ομάδες των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη. Τα πάνω από 23 εκατ. Ευρώ για τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφής του φυτικού κεφαλαίου από τις πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού (μεταξύ των οποίων τα Λευκάκια και άλλες περιοχές της Αργολίδας), έχουν ήδη προωθηθεί για έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία μπορούν να αποτελέσουν τη μεγάλη έκπληξη. Η συρρίκνωσή τους τα τελευταία χρόνια, μας οδήγησε σε απίστευτα ελλειμματικό ισοζύγιο, κυρίως στο διατροφικό τομέα. Σήμερα μπροστά στα μεγάλα ευρωπαϊκά και πλανητικά αδιέξοδα διατροφής των πληθυσμών, το ποιοτικό ελληνικό τρόφιμο μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη ελπίδα αναπτυξιακής ανάτασης της χώρας.»( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI)