Οι ορθοπεταλιές στον Καθαρισμό του Ινάχου-ποδηλατόδρομος από Φίχτια-Ν.Κίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι ορθοπεταλιές στον Καθαρισμό του Ινάχου-ποδηλατόδρομος από Φίχτια-Ν.Κίο

Οκτώβριος 21, 2012 - 17:52

O ποδηλατικός Σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» με την συνεργασία και άλλων φορέων συνέβαλλε στον καθαρισμό του ποταμού Ινάχου. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 9.30 πμ από την λαϊκή αγορά του Άργους και αφού διένυσαν την οδό Κορίνθου συναντήθηκαν στις 10:00 στην αντιπροσωπεία της Ford του κ. Μαλαχιά.
Ο «Ορθοπεταλήτισσες και οι Ορθοπεταλήτες», ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για συμμετοχή στον καθαρισμό του ποταμού Ίναχου, κατέβηκαν από τα ποδήλατα, φόρεσαν γάντια και βοήθησαν και αυτοί στον καθαρισμό του ποταμού. Στη συνέχεια, διέσχισαν με τα ποδήλατά τους την διαδρομή από το σημείο συνάντησης των ομάδων έως την γέφυρα της «Ήρας» ποδηλατώντας παράλληλα με τον χείμαρρο όπου και κατέγραψαν τα σημεία του ποταμού που είχαν σκουπίδια προκειμένου να παραδώσουν την καταγραφή αυτή στο Δήμο Άργους Μυκηνών ώστε να καθαριστούν με τα μηχανήματα του δήμου. Η διαδρομή ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος χωμάτινη αλλά βατή για όλα τα ποδήλατα εκτός από κούρσες και φυσικά μια απόλαυση για τους οδηγούς μάουντεν αφού είχαν την ευκαιρία και ανεβοκατέβαιναν μέσα στο χείμαρρο.
Οι "Ορθοπεταλιές" προτείνουν την μετατροπή του δρόμου στην όχθη του Χειμάρρου Ινάχου σε περιφερειακό ποδηλατόδρομο από την Ν. Κίο έως τα Φίχτια.