Θέσεις για τη νέα ελληνική ανόρθωση από τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Άργος (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θέσεις για τη νέα ελληνική ανόρθωση από τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Άργος (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 22, 2012 - 20:45

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του στο Εργατικό κέντρο Άργους την Δευτέρα 22/10 στις 6:30 δήλωσε για άλλη μία φορά την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά και να συμμετέχει στην ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Με ένα βιβλίο «μανιφέστο» θέτει τις επείγουσες προτεραιότητες μεταξύ των οποίων και «τη δημιουργία ενός συμμετοχικού, ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού, ριζοσπαστικού, σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού υποκείμενου», το οποίο «θα υπερβαίνει το αρχηγικό, αυταρχικό προσωποπαγές κόμμα και θα κατοχυρώνει τις τάσεις  με εκπροσώπησή τους στην ηγεσία του»
Ευρύτερα στο βιβλίο καταγράφει την Ευρώπη ως την ακρογωνιαία στρατηγική επιλογή του Ελληνισμού ενώ περιγράφει τις διαδικασίες ανασύνταξης του κράτους. Ειδικότερα τονίζει πως η Ελλάδα έχει ανάγκη «εδώ και τώρα, ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση και θεμελίωσης της ευημερίας και της αξιοπιστίας», το οποίο όχι μόνο θα εκπονηθεί αλλά «θα πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως και με επιτυχία». Δηλώνει ακλόνητη πίστη σε αυτό τον στόχο και θεωρεί επιβαλλόμενο «εδώ και τώρα» να γίνουν προτεραιότητες της πολιτικής «οι ανάγκες της Ελλάδας και των πολιτών της κι όχι οι ανάγκες των κομμάτων και των στελεχών της». Ζητά τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν «να γκρεμιστούν στον Καιάδα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας».
«Αν δεν κάνουμε τη ρήξη κι αν δεν πετύχουμε στον αγώνα μας, η μόνη προοπτική για την Ελλάδα θα είναι η καθολική φτώχεια, η γενίκευση της εγκληματικότητας και η εξαθλίωση», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει δραματικά: «Η Γ' Ελληνική Δημοκρατία ολοκλήρωσε τον κύκλο της και πρέπει να ενταφιαστεί με τρόπο πανηγυρικό». Η μάχη από δω και στο εξής θα πρέπει να αφορά την αφετηρία της Δ' Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία θα θεμελιωθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος».

Στη παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς,ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Στεφανόπουλος,ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φώτης Κολεβέντης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πετσέλης ,ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος,οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αναγνώστου,Σωτήρης Κοτσοβός,Κώστας Γκαρκάσουλας και ο γραμματέας  της νομαρχιακής επιτροπής Αργολίδας Χρήστος Ουλής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ www.argolidaportal.gr