Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» για την νέα «συνεδρίαση» του Περιφερειακού Συμβουλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» για την νέα «συνεδρίαση» του Περιφερειακού Συμβουλίου

Νοέμβριος 22, 2018 - 13:01

Σχετικά με την νέα «συνεδρίαση» του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26 Νοεμβρίου 2018:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου: κ. Στρατηγάκο Ηλία

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 21-11-2018 επιστολής μας σχετικά με την νομιμότητα της πρόσκλησης σας για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 21 Νοεμβρίου θέλουμε με την παρούσα να σας επισημάνουμε τα κάτωθι:
Κατά την συγκέντρωση ορισμένων μελών του Πε.Συ. στις 21-11-2018 διατυπώσατε και δημοσιοποιήσατε ως «απόφαση» σας - πρόσκληση για συνεδρίαση του Οργάνου  την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018. Η ενέργεια σας αυτή, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι  ΔΕΝ παράγει κανένα αποτέλεσμα και υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας σχετικά με τη διαδικασία σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η επιμονή σας σε τέτοιες πρακτικές, εκτός πλαισίου του κανονισμού λειτουργίας και νομιμότητας, οδηγεί σε περιπέτειες το Περιφερειακό Συμβούλιο και ευρύτερα την λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής και το μόνο που επιτυγχάνει είναι η δημιουργία νέων αδιεξόδων.
Η δημοκρατική σας ευαισθησία, για να μην αποτελεί εκφώνηση κενή περιεχομένου πρέπει να εκφραστεί στην πράξη με την τήρηση της νομιμότητας σχετικά με τις διαδικασίες σύγκλησης νέας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Άλλωστε αυτή αποτελεί την μοναδική και αποκλειστική επιλογή που έχετε εκ της θέση σας.

Η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών δεν είναι τυπικό θέμα. Τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών.
Σας καλούμε να διασφαλίσετε την ομαλή, νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία του οργάνου.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνετε πλήρως την πολιτική και προσωπική ευθύνη υπονόμευσης της δημοκρατικής λειτουργίας και της χρηστής διοίκησης.
 
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος  (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου)
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ Σταύρος  (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου)
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος  (Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος)