Χωρίς ΚΕΠΑ η Αργολίδα, αναγκάζουν τα ΑΜΕΑ να μετακινούνται σε όμορους νομούς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χωρίς ΚΕΠΑ η Αργολίδα, αναγκάζουν τα ΑΜΕΑ να μετακινούνται σε όμορους νομούς

Οκτώβριος 24, 2012 - 15:39

φωτογραφία eurokinissi

  Λύση εδώ και τώρα ζήτησαν οι σύλλογοι των Αμεα Κορινθίας και Αργολίδας , διεκδικώντας «συνέχεια στη ζωή» με την κινητοποίησή τους στο ΙΚΑ της Κορίνθου. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο, ήρθαμε να δούμε τον διοικητή του ΙΚΑ όμως αυτός απουσίαζε και θα κάνουμε πορεία στα ΚΕΠΑ.  Διεκδικούμε να μην κόβεται η σύνταξη μέχρι την ημέρα της επανεξέτασης μας  , να υπάρχει ενιαία  αξιολόγηση, να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στα ΚΕΠΑ, να μην γίνεται διακοπή των επιτροπών χωρίς λόγο» .
Άνθρωποι καθηλωμένοι στα κρεβάτια αδυνατούν να πάνε στα ΚΕΠΑ , οι επιτροπές δεν προσέρχονται  στα σπίτια τους άμεσα με αποτέλεσμα να περνά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν λαμβάνουν την σύνταξή τους.  «.Μας υποχρεώνουν όταν περνάμε από επιτροπές να πληρώνουμε 50 περίπου ευρώ για αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας μας, είναι απαράδεκτο, ζητάμε την κατάργησή του. Ζητάμε να εξετάζονται περισσότερα άτομα την ημέρα στα ΚΕΠΑ ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.»
Η πορεία των ατόμων με αναπηρία ξεκίνησε από τα ιατρεία του ΙΚΑ και κατέληξε στα ΚΕΠΑ . Ανάμεσα στα αιτήματα τους και η δημιουργία υπηρεσίας στο νομό Αργολίδας εκεί όπου σήμερα δεν υπάρχει με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί με ιδία έξοδα να αναγκάζονται να μετακινηθούν σε όμορους νομούς ώστε να περάσουν από επιτροπή.  «Διαμαρτυρόμαστε διότι στην Αργολίδα δεν υπάρχει ΚΕΠΑ και τα άτομα με αναπηρίες πρέπει να μετακινούνται σε Κορινθία και Αρκαδία. είναι αδιανόητο να πρέπει να μετακινηθούν οι άνθρωποι αυτοί.»
Η νέα πολιτική , η πολιτική της οικονομίας στο κράτος πρόνοιας , δεν έθεσε στο στόχαστρο μόνο τους «μαϊμού» αναπήρους. ‘έβαλε στο στόχο και εκείνους που πραγματικά έχουν πρόβλημα με αποτέλεσμα σήμερα να τους ταλαιπωρεί και να τους κόβει μέχρι και την αξιολόγηση τα λιγοστά χρήματα που τους έδινε και τους επέτρεπαν να ζήσουν! « αναγκαζόμαστε να παίρνουμε δανεικά, δεν μας δίνουν τις συντάξεις μας το υπουργείο μας τα κόβει όλα, ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε αλλά δεν ιδρώνει κανενός τοα υτί. δεν είναι Έλληνες αυτοί! Ξέουν πως ανάπηρος μπορεί να γίνει ο καθένας ανά πάσα στιγμή, να σκεφτούν και αυτοί το ίδιο. ζητάμε να επιβιώσουμε και όχι κάτι άλλο! να τρώμε !