Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας για τη μεταφορά των μαθητών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας για τη μεταφορά των μαθητών

Δεκέμβριος 06, 2018 - 09:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Μετά τη συνάντηση , την περασμένη βδομάδα, των Διοικητικών Συμβουλίων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Αργολίδας με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας  πρότεινε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο δεν υιοθετήθηκε από τις πλειοοψηφίες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

“Για μήνες τώρα και ιδιαίτερα από την αρχή της σχολικής χρονιάς το πρόβλημα της μεταφοράς  συνεχίζει να απασχολεί χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους. Παρά τον εφησυχασμό που  με υποσχέσεις προσπάθησε να καλλιεργήσει η Περιφέρεια Αργολίδας, το πρόβλημα επανέρχεται και θα επανέρχεται οξύτερο όσο δε δίνεται οριστική λύση  με γνώμονα τις ανάγκες ασφαλούς μεταφοράς των και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Σαν εκπαιδευτικοί και γονείς, δεν είμαστε διατεθειμένοι  να ανεχτούμε τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Δεν δεχόμαστε να εξαρτάται η φοίτηση των παιδιών μας από το εάν το κέρδος ικανοποιεί τους επιχειρηματίες των μεταφορών. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν μπαλάκι τα παιδιά μας στους όποιους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς τους. Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τις υποσχέσεις που κάθε φορά δίνονται για τη λύση του προβλήματος , αλλά  τελικά λύση δε δίνεται και το πρόβλημα επανέρχεται οξύτερο ιδιαίτερα τέτοια εποχή.

Απαιτούμε λύση τώρα.

Άμεσα  με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας να ξεκινήσουν τα δρομολόγια έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Δημιουργία δημόσιου φορέα δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης μπορεί να απαντήσει πιο ολοκληρωμένα στο πρόβλημα.