ΝΔ: Κομματική πειθαρχία α λα καρτ και… απεταξάμην Τατούλη!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΝΔ: Κομματική πειθαρχία α λα καρτ και… απεταξάμην Τατούλη!

Ιανουάριος 08, 2019 - 13:51

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε απολογία κάλεσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» που είναι και στελέχη του κόμματος, και μάλιστα γραπτή, επειδή δεν αποχώρησαν από την παράταξη Τατούλη και δεν δήλωσαν τη στήριξή τους στον επίσημο υποψήφιο με το κόμμα Παναγιώτη Νίκα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που κλήθηκαν σε απολογία είναι ο Βασίλειος Σιδέρης, ο Απόστολος Παπαφωτίου, η Αντωνία Μπούζα, ο Απόστολος Γκούνης και ο Γιώργος Πετρίτσης. Και η επιστολή αναφέρει:

«Θέμα: Κλήση σε Γραπτή Απολογία

»Σε συνέχεια της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Τάσου Γαϊτάνη, στην οποία δεν ανταποκριθήκατε, καλείστε σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντι-δεοντολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

»Kαλείστε να αποστείλετε την γραπτή σας απολογία, έως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στον Γραμματέα της ΠΕ της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη.»

Ας μην αναρωτηθούμε ποιο είναι το ''Κόμμα'' που πήρε μια απόφαση και την επιβάλλει, λες και όλοι συμφώνησαν με αυτήν. Διότι θυμόμαστε κάτι κλειστές συγκεντρώσεις στη Μεσσηνία πριν από μερικούς μήνες όπου απλώς ανακοινώθηκε το «θα κάνετε αυτό που σας λέμε». Ας μην ασχοληθούμε με το ότι το «Κόμμα» δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Τατούλη είναι εδώ και δέκα χρόνια σχεδόν αυτοδιοικητικοί και έχουν τη δική τους πορεία σε έναν άλλον θεσμό.

Εν έτει 2019, όμως, η Νέα Δημοκρατία επιβάλλει αυστηρή κομματική πειθαρχία σε κάποιους, αλλά όχι και σε κάποιους άλλους.

Δηλαδή, κομματική πειθαρχία α λα καρτ.

Είναι τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας… δύο ταχυτήτων;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και στην Τρίπολη ότι θέλει «γαλάζιες» και τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Γι’ αυτό κάλεσε άπασες τις νεοδημοκρατικές δυνάμεις στην Περιφέρεια να στηρίξουν τον Νίκα. Ως προς τους Δήμους, είπε επί λέξει, «θα αφήσουμε τους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους».

Και τα στελέχη, Κυριάκο; Στις δημοτικές ας αποφασίσουν μόνα τους και είναι ελεύθερα να κατεβούν ακόμα και με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ;

Η κομματική πειθαρχία δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται κατά βούληση του κάθε Γραμματέα και του κάθε προέδρου του κόμματος.

Διότι τότε, αυτόματα, στελέχη και μέλη του «Κόμματος» που συμμετέχουν στις περιφερειακές και στελέχη και μέλη του «Κόμματος» που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές σε παρατάξεις όπου μάλιστα έχουν δοθεί χρίσματα από άλλα κόμματα, αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Και αυτό είναι κατάφωρα άδικο, αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό. Ακόμα και για το «Κόμμα».

Αλλιώς, τόσα και τόσα στελέχη που θα συμμετάσχουν σε συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές όχι ανεξάρτητους, αλλά με επίσημο χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί από το «Κόμμα» με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι και μία αντιπεριφερειάρχης.

Επομένως, το πρόβλημα του Αυγενάκη και του Μητσοτάκη δεν είναι η κομματική πειθαρχία γενικώς. Αλλιώς θα έπρεπε όλοι να αντιμετωπίζονται το ίδιο.

Αυτό που θέλει να ακούσει, είναι το «απεταξάμην Τατούλη» και το «συντάσσομαι Νίκα».

Γαλανιάδη Εύα

http://www.arcadiaportal.gr/news/nd-kommatiki-peitharhia-la-kart-kai-ape...