Τατούλης:Η Περιφέρεια ξεκόλλησε από την ουρά του ΕΣΠΑ και συνεχίζει με δυναμική...(video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης:Η Περιφέρεια ξεκόλλησε από την ουρά του ΕΣΠΑ και συνεχίζει με δυναμική...(video)

Οκτώβριος 29, 2012 - 17:01

1,5 δις ευρώ το συνολικό κόστος των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια
Για παραλαβή τον Ιούλιο του 2011 ενός προγράμματος με εγγενή προβλήματα έκανε λόγο στη έναρξη της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχετικά με το ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης αφού ξεκαθάρισε ότι αποτελεί το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που είχαν στα χέρια τους έκανε λόγο για «χάσιμο 6 πολύτιμων μηνών» και χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι πλέον η Πελοπόννησος ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις κατά 4 θέσεις- ενώ διευκρίνισε πως «αν κάποιος δει με ποιο προσεκτική ματιά τους δείκτες θα καταλάβει ότι το πρόγραμμα στην περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει μία δυναμική».
Συνολικά  στην Περιφέρεια υλοποιούνται 1,5δις ευρώ έργα – το 20% του συνολικού προγράμματος- ενώ  τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα αν δεν υπήρχαν προβλήματα με τους δικαιούχους, αφού υπάρχουν έργα που έχουν ενταχθεί εδώ και μήνες και παραμένουν ανενεργά λόγω εγγενών αδυναμιών των δικαιούχων.
Ο κ. Τατούλης αναφέροντας αριθμούς σημείωσε πως η Περιφέρεια το 2013 θα είναι εντός των στόχων που έχουν τεθεί και θα είναι ένας εξαιρετικός χρόνος αφού θα φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει και θα αποδειχθεί πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ήταν συνεπής στο στόχο που έχει θέσει και πως παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν είχε γίνει με βάση τις ανάγκες που διαμορφώθηκαν από την κρίση, πάει καλά και αποδεικνύει πως με δουλειά και οργάνωση μπορείς να πετύχεις τα πάντα…
Ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας την εισηγητική του αναφορά στο ΕΣΠΑ σημείωσε πως δεν έχουν μείνει σε αυτό αλλά αναζητούν ως περιφέρεια και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και είναι γνωστές και παράδειγμα προς μίμηση οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για τη δημιουργία περιφερειακού χρηματοδοτικού ταμείου για τις επιχειρήσεις. Επίσης ενημέρωσε πως ένας μεγάλος αριθμός έργων υλοποιείται ή θα υλοποιηθεί από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων , όπως για παράδειγμα το ΕΠΕΡΑΑ ή το ΥΠΟΜΕΔΥ.

J68TxDkAsJ0