Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Σπηλιωτόπουλος στηρίζει Βουλγαράκη για τον Δήμο Αθηναίων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Σπηλιωτόπουλος στηρίζει Βουλγαράκη για τον Δήμο Αθηναίων

Απρίλιος 02, 2019 - 15:14

Κώστας Καραμανλής - Άρης Σπηλιωτόπουλος φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία... καλά κρατεί. Όσο κι αν βουλευτές, στελέχη και πρώην υπουργοί, μιλούν για το τέλος των «φατριών» στη Νέα Δημοκρατία, όσο κι αν υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πια μητσοτακικοί, σαμαρικοί και καραμανλικοί, δυστυχώς η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στον Γιώργο Τράγκα, ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι στηρίζει τον Γιώργο Βουλγαράκη για τον Δήμο Αθηναίων, απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, και δηλώνει, όπως ο ιδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, σύμφωνα με τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

«Με εκφράζει η πολιτική Καραμανλή. Γνώμη μου ότι ο Κώστας Καραμανλής αν επιστρέψει δεν θα επιστρέψει ως κομματάρχης αλλά ως εθνικός ηγέτης αν το ζητήσουν φυσικά ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου», σημειώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζοντας ως «μέντορά» του τον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος λέει:

Ενθουσιάστηκα όταν εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ. Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο σήμερα.

«Όταν μου ζήτησαν να παραιτηθώ το έπραξα. Μου χρωστάει η ΝΔ δεν της χρωστάω. Έχω τεράστιες διαφορές σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο με τον Α. Γεωργιάδη και με τον Π. Τατσόπουλο. Η ΝΔ οφείλει να διατηρήσει τις αρχές και τις αξίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός της ΝΔ, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος.

Όσον αφορά στον Γιώργο Βουλγαράκη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εγκαλεί την ηγεσία της ΝΔ που τον άφησε αναξιοποίητο: «Ο Γ. Βουλγαράκης δικαιώθηκε από την δικαστική του περιπέτεια. Θα ήταν χρήσιμος για την ΝΔ και απορώ με την ηγεσία της που δεν τον αξιοποίησε και τον άφησε να κατέβει ανεξάρτητος για τον δήμο της Αθήνας», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Πάντως, να θυμίσουμε ότι στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σπηλιωτόπουλος βολιδοσκοπούσε την πρόταση να συμμετάσχει σε κομματική κίνηση με την κυρία Παπακώστα και τον κ. Τσιτουρίδη, ο ίδιος απάντησε ότι δέχεται πολλές προτάσεις αλλά δεν υπάρχουν ούτε αποφάσεις ούτε πρωτοβουλίες από την πλευρά του.

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)