Η Εθνική Ελπίδων ήλθε ισόπαλη 1-1 με την Αυστρία (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Εθνική Ελπίδων ήλθε ισόπαλη 1-1 με την Αυστρία (φωτογραφίες)

Νοέμβριος 14, 2012 - 18:49

πανηγυρικό Καρέλης φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο φιλικός αγώνας στο ΔΑΚ Άργους μεταξύ των Εθνικών ομάδων σε επίπεδο Ελπίδων Ελλάδας-Αυστρίας, αφού όπως αναμενόταν συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό φιλάθλων περί τις 5000 και κυρίως μικρά παιδιά. Ευχάριστη εικόνα οι ακαδημίες του Αριστέα και του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.

Η ομάδα του Κ. Τσάνα με αρκετούς γνωστούς παίκτες στην αποστολή, αφού αγωνίζονται σε ομάδες όπως ΑΕΚ, ΠΑΟ,  Πανιωνίου, ΠΑΟΚ και κάποιοι σε ομάδες του εξωτερικού.

Αναγνωριστικά ξεκίνησαν οι δυο ομάδες μέχρι το 23' που σε μια επαφή του Μπουγαίδη σε παίκτη της αντιπάλου ομάδας ο διαιτητής καταλόγισε αυστηρό πέναλτι  που μετέτρεψε σε γκολ ο Χολζχάουερ  ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του. Πέρασε ένα δεκάλεπτο να συνέλθει η Ελληνική ομάδα, που στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να πετύχει ένα υπέροχο ΓΚΟΛ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με ανάποδο ψαλιδάκι του Καρέλη από το ύψος του πέναλτι.

Με ωραίο και σωστό ποδόσφαιρο παρά της πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε  έναν πολύ καλό αντίπαλο με ψηλά και δυνατά παιδιά, πολλές πλαγιοκοπήσεις και από δεξιά και από αριστερά κυρίως με τον Γιανιωτά και τον Κολοβό.

Τελικά το σκορ δεν άλλαξε αφού μέσα στην περιοχή των Αυστριακών ήμασταν ακίνδυνοι εκτός από το 51' που με κεφαλιά ο Καρέλης  ύστερα από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Αυστριακών. Κάποιες καλές  αντεπιθέσεις για την ομάδα της Αυστρίας κατέληξαν στα χέρια του Γκέλιου που ήταν πολύ σταθερός. Μαζί με τον Γκέλιο καλύτεροι σε απόδοση ήταν ο Κολοβός, Ποτουρίδης, Γιαννιωτάς, Καρέλης. Ταέλος ,ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους ανθρώπους της Ε.Π.Σ.Α. τον  Γ. Αποστολόπουλο και Β. Σιδέρη για την μεγάλη τους επιτυχία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσβίκα Ορέλ από το Ισραήλ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τσβίκα Μπέρνσταϊν-Ιτζάκ Κοέν, ενώ χρέη 4ου διαιτητή ο Ανδρέας Παππάς.

Ελλάδα: Καπίνο (46' Γκέλιος), Σπυρόπουλος (46' Ζαχαράκης), Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης (72' Οικονόμου), Κουρμπέλης, Κούρος (46' Νταμαρλής), Μπάλλας (55' Κατίδης), Γιαννιώτας (72' Βιτώρος), Κολοβός, Βέλλιος, Καρέλης (65' Πέλκας).

Αυστρία: Ράντλινγκερ (46' Στρέμπινγκερ), Ζιγκλ (63' Πίσινγκερ), Σάμπιτζερ, Χολζχάουσερ, Χιντερέγκερ, Γκρέγκοριτς (68' Ζουλζ), Βάστιτς (46' Ριτζμάιερ, 52' Στέγκερ), Κάινζ (73' Πρόσενικ), Ρατ, Τράουνερ, Σπέντλχοφερ (46' Μάακ).

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε: "Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Αν και βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, αντιδράσαμε γρήγορα, ισοφαρίσαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Διατηρήσαμε την καλή μας παρουσία και μετά τις αλλαγές και αυτό είναι θετικό στοιχείο για την ομάδα μας. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από αυτό το ματς ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος".

(ρεπορτάζ Γιώργος Μπιτζής hlouane -φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)