Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Μπλέτα στην Αργολίδα (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Μπλέτα στην Αργολίδα (φωτο&βίντεο)

Μάιος 13, 2019 - 20:20

Την Δευτέρα  13 Μαΐου 2019 η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αφροδίτη Μπλέτα ,συνοδευόμενη από την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ Ελένη Παναγιωτοπούλου και στελέχη της ΝΔ Αργολίδας ,επισκέφτηκε την πόλη του Άργους και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Φώτη Δαμούλο και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της παραχώρησε συνέντευξη στον Αλέξανδρο Λυγγίτσο, Καθηγητή Εφαρμ. Λογιστικής ΤΕΙ Πελοποννήσου, Υπεύθυνο Επικοινωνίας  ΝΟΔΕ Αργολίδας :

"    Η κυρία Αφροδίτη Μπλέτα είναι διακεκριμένη νομικός και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ως υπεύθυνος επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Αργολίδας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Άργος και ειδικότερα στο Επιμελητήριο, της έθεσα τα παρακάτω ερωτήματα.

- Κυρία Μπλέτα χαιρόμαστε που είστε σήμερα στο Άργος για να στηρίξετε την υποψηφιότητά σας στην Ευρωβουλή και σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Θα σας υποβάλλω τρεις ερωτήσεις. Διάβασα το βιογραφικό σας προσεκτικά και διαπίστωση ότι έχετε πλούσιο βιογραφικό, κατάλληλο και συμβατό με μία υποψηφιότητα στην Ευρωβουλή και πιστεύω ότι οι γνώσεις σας μπορούν, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, να βοηθήσουν ουσιαστικά την χώρα μας. Η πρώτη ερώτηση αφορά τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων που πνίγουν αυτή την στιγμή την ανάπτυξη, σε χαμηλότερα επίπεδα γύρω στο 2,5%. Αυτό θα σημάνει και με την σημαντική μείωση της φορολογίας, την λήψη αναπτυξιακών και άλλων μέτρων, την πυροδότηση μιας ταχείας ανάπτυξης γύρω στο 4-5% για τη χώρα μας. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτό το φλέγον ζήτημα για την χώρα μας με την εκλογή σας στο Ευρωκοινοβούλιο;

- Θα μπορέσω να βοηθήσω ουσιαστικά κύριε Λυγγίτσο, διότι έχω τις γνώσεις, τις γνωριμίες και το τσαγανό να βοηθήσω ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την χώρα σε μία τέτοια κρίσιμη διαπραγμάτευση. Σας υπενθυμίζω μιας και διαβάσατε το βιογραφικό μου ότι έχω ήδη πολύτιμη ευρωπαϊκή εμπειρία από την συμμετοχή μου ως εκπρόσωπος της Αθήνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC), ως πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) και ως 1η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου της ίδιας οργάνωσης. Με την ιδιότητα αυτή έχω κληθεί και μετέχω στη Διαρκή Σύνοδο του ΟΗΕ για την θέση των Γυναικών (CSW) καθώς και στις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκτός λοιπόν από αυτή την πολύτιμη διεθνή εμπειρία μου, εκπαιδεύτηκα στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις στο Harvard, άρα έχω όλα τα εφόδια για να αποτελέσω μέλος μιας ομάδας διαπραγμάτευσης της χώρας μου για οποιοδήποτε φλέγον θέμα ανακύψει. Για τα πλεονάσματα έχετε δίκιο, είναι πρώτη προτεραιότητά μας να τα επαναδιαπραγματευτούμε γιατί αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ταχεία άνοδο της ανάπτυξης της πατρίδας μας.

- Κυρία Μπλέτα, η δεύτερη ερώτηση αφορά τον θεσμό της διαμεσολάβησης. Αφορμή μου δίνει το γεγονός ότι διάβασα στο βιογραφικό σας ότι έχετε εκπαιδευτεί στην επιχειρηματική διαμεσολάβηση στο CEDR του Λονδίνου, είστε Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών και μέλος της Επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ. Στη χώρα μας εισήχθη ο θεσμός με βάση την Κοινοτική Οδηγία, αλλά στην ουσία παρέμεινε ανενεργός, καθώς με διάφορες τροπολογίες η ουσιαστική εφαρμογή του παραπέμφθηκε στις καλένδες. Πώς θα μπορέσει να βρει το δίκιο του ο Έλληνας πολίτης όταν η δικαιοσύνη αργεί τόσο πολύ να εκδικάσει τις υποθέσεις που τον αφορούν;

- Ο θεσμός της διαμεσολάβησης είναι ένας πολύ χρήσιμος θεσμός που επιταχύνει την επίλυση των υποθέσεων των πολιτών και εφόσον εκλεγώ, θα έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθησή του. Να σας πω ότι ως διαμεσολαβήτρια ασχολήθηκα πολύ και με την διασυνοριακή διαμεσολάβηση, η οποία είναι πολύ χρήσιμη όταν υπάρχει μία διαφορά μεταξύ για παράδειγμα ενός Έλληνα και ενός Κινέζου επιχειρηματία. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο χρήσιμος είναι ο θεσμός αυτός, ειδικά για το εμπόριο αφού πολύ νωρίς ασχολήθηκα και με τις Ελληνοκινεζικές επιχειρηματικές σχέσεις και σήμερα είμαι Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων την Περιφέρεια του Πεκίνου για τις Κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα (Athens-Beijing Financial and Trade Center). Δυστυχώς στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι εισήχθη ο θεσμός έγκαιρα, στην ουσία η εφαρμογή του αναβλήθηκε για το μέλλον. Σε αυτό ρόλο έχουν παίξει και οι αντιδράσεις των δικηγόρων, στους οποίους θεωρώ ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη ενημέρωση. Πάντως, να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες να συμβάλλω ουσιαστικά στην προαγωγή και στην εμπέδωση του θεσμού της διαμεσολάβησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

- Η τελευταία ερώτηση κυρία Μπλέτα αφορά την Αργολίδα. Η Αργολίδα βιώνει μία πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, ειδικά μετά το 2010, όταν άρχισε η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Είναι ο πρώτος σε πτώση ΑΕΠ νομός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με μία τραγική πτώση -19,75%, ενώ κανένα ουσιαστικό έργο που να βοηθήσει την οικονομία της δεν έγινε ούτε από την Περιφέρεια από το 2010. Η Αργολίδα επίσης είναι εκτός όλων των μεγάλων έργων, όπως για παράδειγμα ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας, ο οποίος πήγε σε όλες τις πρωτεύουσες της Πελοποννήσου εκτός από το Άργος και το Ναύπλιο. Εφόσον εκλεγείτε ευρωβουλευτής η Αργολίδα θα χρειαστεί την στήριξή σας και την βοήθειά σας να αναπληρώσει τα χαμένα αυτά χρόνια. Ευελπιστούμε ότι φέτος κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία, πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας. Πώς θα μπορέσετε να μας βοηθήσετε να γίνουν έργα στο νομό μας μεγάλης κλίμακας, έργα που μπορεί να χρειαστούν σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια, ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωπαϊκά δάνεια, όπως για παράδειγμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλες πηγές χρηματοδότησης;

- Να σας πω κύριε Λυγγίτσο πρώτα από όλα ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για οποιονδήποτε νομό της Ελλάδος μου ζητήσει την βοήθειά μου. Ειδικά για την Αργολίδα, έχω ένα ενδιαφέρον παραπάνω και μια αγάπη διότι η γιαγιά μου, της οποίας το όνομα φέρω (Αφροδίτη) ήταν από το Άργος. Στηρίζω ενεργά τον Παναγιώτη Νίκα, που πρέπει να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου γιατί είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, έντιμος και ικανός να αλλάξει την Πελοπόννησο. Διαπίστωσα από τον δρόμο που ήρθα ότι αυτό που λέτε για τον Μορέα είναι αληθές. Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν κατάφερε να κάνει έργα που να βοηθήσουν τον νομό Αργολίδας με λυπεί πραγματικά. Η Αργολίδα έχει πράγματι ανάγκη από έργα που θα της δώσουν αναπτυξιακή πνοή και θα την βοηθήσουν να ξεφύγει από την υπανάπτυξη και να μειώσει την ανεργία των κατοίκων της δραστικά. Πιστεύω ότι θα συνεργαστώ άψογα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Παναγιώτη Νίκα για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα στην Αργολίδα και στην Πελοπόννησο που θα πυροδοτήσουν μία βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη. Η Ευρώπη μας δίνει όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Στην Ευρώπη πηγαίνω όχι για να βολευτώ, αλλά για να ξεβολευτώ. Θα εργαστώ λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις για την πατρίδα μας αλλά και για να προωθήσω έργα και δράσεις σαν αυτές που προαναφέρατε. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή, εφόσον εκλεγώ, σε όλους, άρα και στην Αργολίδα.

- Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές!
- Σας ευχαριστώ πολύ! "

Αλέξανδρος Λυγγίτσος
Καθηγητής Εφαρμ. Λογιστικής ΤΕΙ Πελοποννήσου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Αργολίδας.

Βίντεο https://youtu.be/Hwf61yDEZzo

 

ArgolidaPortal.gr Άργος-Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Μπλέτα στην Αργολίδα