Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μάιος 29, 2019 - 10:13

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας στη Μεσσηνία - Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, μία (1) περίπτωση ληστείας σε οικία, που είχε γίνει την 8.12.2014 το βράδυ, στην Οιχαλία Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας (1) 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω την 8.12.2014 το βράδυ, στην Οιχαλία Μεσσηνίας, διέρρηξε κτηριακές εγκαταστάσεις εργοστασίου, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως κατοικία και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησε 49χρονη αλλοδαπή και αφαίρεσε χρήματα, καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (28.5.2019) το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, μία (1) 22χρονη και τρεις (3) άνδρες, ηλικίας 25, 32 και 34 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή του 25χρονου και του 34χρονου, δύο (2) διαβατήρια Αρχών Πακιστάν, καθώς και ισάριθμες άδειες διαμονής των Ελληνικών Αρχών.

Ομοίως, στην κατοχή 32χρονου και της 22χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας, ενώ αυτοί συνόδευαν και το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο υπέδειξαν ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Ιταλίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (28.5.2019) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που είχε γίνει προχθές (27.5.2019), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μία (1) 34χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.