Ναύπλιο: Μαγική βραδιά σε μαγικό τοπίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Μαγική βραδιά σε μαγικό τοπίο

Αύγουστος 14, 2019 - 13:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη Τύπου για την μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Έφορος Αρχαιοτήτων Άλκηστις Παπαδημητρίου καθώς και ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Οι εκδηλώσεις της Πανσελήνου θα πραγματοποιηθούν στις 16 Αυγούστου στο Παλαμήδι, δηλαδή την επομένη της Πανσελήνου, αφού συμπίπτει με τον εορτασμό του 15αυγουστου. 

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αφού ευχαρίστησε την έφορο Αρχαιοτήτων Ναυπλίου κα. Άλκηστη Παπαδημητρίου για την συνεργασία δήλωσε μεταξύ άλλων. «Το Παλαμήδη είναι ο καλύτερος τόπος για μια μαγική βραδιά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον».

Η κα. Παπαδημητρίου  επεσήμανε ότι ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου έχει ξεκινήσει από το 2000 με στόχο ο επισκέπτης «να διασκεδάσει και να χαρεί συνοδεία μουσικής μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους». Διευκρίνισε μάλιστα ότι ανήμερα της Παναγίας στις 15 Αυγούστου ο αρχαιολογικός χώρος του Παλαμηδίου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Ο Μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης αναφέρθηκε στους καλλιτέχνες που θα συνδράμουν στην μαγεία του «Φεγγαρόκαστρου του Παλαμηδιού», υπογραμμίζοντας την συμβολή του Μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, την ακτινοβολία του Τενόρου Αντώνη Κορωναίου, της Μέντζο Σοπράνο Ελένης Δάβου και του Γιάννη Καρυτινού καθώς και στην συνδρομή του γυναικείου φωνητικού συνόλου Ναυπλίου «Συμφωνία».

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου από το «Πι» του λιμένος του Ναυπλίου, το ανοιχτό λεωφορείο θα μεταφέρει τους επισκέπτες δωρεάν στο Παλαμήδι.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη