Γηροκομείο Ναυπλίου: Μια παλιά πονεμένη ιστορία που τα τελευταία χρόνια έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γηροκομείο Ναυπλίου: Μια παλιά πονεμένη ιστορία που τα τελευταία χρόνια έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας

Οκτώβριος 04, 2019 - 10:45

Του Μπάμπη Αντωνιάδη: Από το 2000 μέχρι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων δύο μόνο φορές έχει συζητήσει για το γηροκομείο. Σε 19 χρόνια δύο μόνο συζητήσεις για τον οίκο ευγηρίας «Μαρίας Ράδου»!!!

Το 2005 μετά από αίτηση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ. Η αίτηση με αφορμή πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος . Η πώληση ακινήτου στο Ψυχικό έγινε γνωστή από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Το δημοτικό συμβούλιο δεν ήξερε τίποτα. Η δημόσια αιτιολόγηση ήταν ότι το ίδρυμα ελέγχεται για τη νομιμότητα των πράξεων του από το Υπουργείο Οικονομικών και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν λόγο.

Ιούνιος 2011. Η επόμενη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μετά από προτροπή των εργαζομένων. Για μεγάλο διάστημα δεν πληρωνόταν το προσωπικό του γηροκομείου.

Και μετά 2017. Από δημόσια ανακοίνωση μαθαίνουμε ότι οι όφειλες του γηροκομείο Ναυπλίου για ΕΦΚΑ μέχρι 24-11-2017 είναι 754.719,28 € χωρίς να έχουμε μάθει για τις οφειλές από μισθοδοσία. Σαν δημοτικός σύμβουλος ζήτησα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα γηροκομείο. Δεν το αποδέχτηκε η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή (δήμαρχος κ. Κωστούρος) και δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα.

2019. Οι οφειλές του Οίκου Ευγηρίας Μαρίας Ράδου την 28η Ιουνίου 2019 μόνον για τον ΕΦΚΑ έφτασαν 987.113,87 ευρώ. Σε όλα αυτά δεν ξέρουμε ποιες είναι οι οφειλές σε μισθούς υπαλλήλων προμηθευτές κ.λπ

Σκεφτείτε ότι το συμβούλιο του γηροκομείου το διορίζει το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων και επειδή ο έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων και οι προϋπολογισμοί ελέγχονται από το υπουργείο οικονομικών ποτέ δεν ενημερώνει το όργανο που τους διόρισε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε τις προτάσεις που κατατέθηκαν το 2011 απο την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το γηροκομείο . Καμιά δεν έγινε δεκτή.   https://alliprotasi.wordpress.com/2011/07/06/girok/?fbclid=IwAR1zrmQfnfh...