ΠΑΣΟΚ κατά Χρυσής Αυγής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠΑΣΟΚ κατά Χρυσής Αυγής

Δεκέμβριος 04, 2012 - 10:59

Βενιζέλος-Γεννηματά-Μανιάτης-φωτογραφία eurokinissi

 
Συνέντευξη Τύπου Ευάγγ. Βενιζέλου
Πρωτοβουλίες κατά τις ξενοφοβικής και ρατσιστικής βίας, όπως εκδηλώνεται κυρίως από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο κ. Βενιζέλος στοχεύει με την συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία στην ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος, που έχει δυστυχώς ψηφιστεί από ένα τμήμα του ελληνικού λαού και υπάρχει μέσα στο Κοινοβούλιο.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «το Σύνταγμά μας στο σύστημα αξίων δεν αποδέχεται τον εγκωμιασμό του Αδόλφου Χίτλερ και του ναζισμού. Δεν αποδέχεται να λειτουργεί ένα κόμμα επί τη βάσει του Führerprinzip. Δεν ανέχεται την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος. Δε θ’ αναφερθώ στην αστεία αμφισβήτηση των ετών του Πολυτεχνείου».
«Πρέπει να προσέξουμε την επικίνδυνη επιρροή της ΧΑ στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία, τα ΜΜΕ» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ενάντια στη ρατσιστική βία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία».
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως η καταδίκη της βίας πρέπει να έχει μορφές που είναι αποτελεσματικές και έμπρακτες και προανήγγειλε σύσταση παρατηρητηρίου βίας στο ΠΑΣΟΚ και σχετική σελίδα στο
διαδίκτυο.
Κάλεσε όλα τα υπόλοιπα κόμματα σε πρακτική συσπείρωση όλου του συνταγματικού τόξου εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε όμως ότι «το ότι ένα κόμμα είναι αντισυνταγματικό δεν σημαίνει ότι λύση είναι η τυπική απαγόρευσή της».
Η πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:
- άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
- ενημέρωση του προέδρου της Βουλής
-  διακομματική πρωτοβουλία στην Γενική Συνέλευση του
Συμβουλίου της Ευρώπης
- σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς
Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως προέχει η συσπείρωση όλων των
κομματικών δυνάμεων και επιλογή των πιο πρακτικών άμεσων εργαλείων και
δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι της ΧΑ με
εξυπναδικισμούς και επιπολαιότητες.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί αυτά τα φαινόμενα. Δεν παίζουμε», υπογράμμισε.
Επίσης ο κ. Βενιζέλος καταγγέλλοντας την «χαλαρότητα» - όπως είπε - που επιδεικνύουν τα ΜΜΕ επισήμανε: πάμε παιδική εκδρομή στα κρεματόρια που δεν υπάρχουν. Η χαλαρότητα καταστρέφει το δημοκρατικό ιστό της
χώρας.(φωτογραφία eurokinissi)
protothema.gr