Άμεσα πέρασε από τα λόγια στα έργα ο Διδασκάλου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άμεσα πέρασε από τα λόγια στα έργα ο Διδασκάλου (βίντεο)

Νοέμβριος 24, 2019 - 18:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναβαθμίζει το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

" Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός του Στάικου Σταϊκόπουλου και των παλικαριών του για την απελευθέρωση της πόλης μας εμπνέει και μας καθοδηγεί . Σήμερα είναι ημέρα χαράς και νίκης για όλο το λαό της Αργολίδας και όχι μόνο του Ναυπλίου" τόνισε  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού  Γιώργος Διδασκάλου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου. Ο Γ. Διδασκάλου επεσήμανε ακόμη πως πρέπει όλοι να προσπαθούμε ώστε να μην κοπεί το νήμα της ιστορικής μνήμης. Για το στόχο και το σκοπό αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε 250.000 ευρώ για το κτίριο Βίγκα .Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί  τη δήλωση https://youtu.be/hkxkpGLteJQ

Το κτίριο ιδιοκτησίας Αφών Βίγκα βρίσκεται στη πλατεία Συντάγματος (Πλατάνου) σχεδόν δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου.

Το 2000 απαλλοτριώθηκε με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και περιήλθε στη κυριότητα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η απαλλοτρίωση έγινε κατόπιν μουσειακής μελέτης που εκπονήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. και παραχωρήθηκε τόσο στη Δ΄ ΕΠΚΑ για τη στέγαση γραφείων της, στους ορόφους,όσο και στο ΤΑΠΑ για τη στέγαση εκθετηρίου – πωλητηρίου στο ισόγειο.

ArgolidaPortal.gr