Ο Ανδρέας Πουλάς στην εκδήλωση για τη «Συμβολή της Ασίνης στη μάχη της 27ης Απριλίου 1941»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδρέας Πουλάς στην εκδήλωση για τη «Συμβολή της Ασίνης στη μάχη της 27ης Απριλίου 1941»

Δεκέμβριος 02, 2019 - 12:49

Ανδρέας Πουλάς: Μεγάλη μου τιμή και χαρά η συμμετοχή μου στην εκδήλωση για τη "Συμβολή της Ασίνης στη μάχη της 27ης Απριλίου 1941" που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Ασίνης.
Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές για αυτήν την όμορφη εκδήλωση και την προσπάθεια ανάδειξης των γεγονότων που σε πολλούς είναι άγνωστα.

Ακόμα και αυτή η ήσσονος σημασίας μάχη ήταν μια συλλογική προσπάθεια που πρέπει να διατηρείται στη συλλογική μνήμη, κυρίως γιατί έχει να μας διδάξει πως η σύμπνοια, η αποφασιστικότητα και η αυταπάρνηση για το κοινό καλό μπορούν να κάνουν θαύματα. ‘Έχουμε χρέος να διατηρούμε αυτή τη μνήμη ζωντανή για τις νεότερες γενιές. Γιατί μόνο έτσι η θυσία δεν πάει χαμένη…Για αυτό πρέπει να θυμόμαστε. Για αυτό πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία. Μια χούφτα άνθρωποι, 130 στρατιώτες των Συμμαχικών Δυνάμεων προέβαλαν σθεναρή αντίσταση απέναντι σε μία τεθωρακισμένη μεραρχία των Γερμανών.

Αποτελεί Χρέος μας να εμπνευσθούμε και σήμερα από το αδούλωτο φρόνημά τους και να συνεχίσουμε την πορεία μας στους τωρινούς δύσκολους καιρούς, με θάρρος, ομοψυχία, κοινωνική εγρήγορση και διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας.

Ανδρέας Πουλάς - Βουλευτής Αργολίδας