Χειβιδόπουλος: Γιατί καταψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χειβιδόπουλος: Γιατί καταψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 (βίντεο)

Δεκέμβριος 18, 2019 - 13:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος προχώρησε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 17.12.2019) η #Δυνατή Πόλη Ξανά.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που, μέσα από τις διαρκείς κατατμήσεις, εξυπηρετεί μόνο το ρουσφέτι...» τόνισε ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, ενώ ο Πέτρος Θωμόπουλος παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι μέσα από κατατμήσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, η Δημοτική Αρχή παρακάμπτει οποιασδήποτε μορφής διαγωνιστική διαδικασία (ακόμα και πρόχειρο διαγωνισμό), με σκοπό να δώσει την συντριπτική πλειοψηφία των δαπανών με απ’ ευθείας αναθέσεις.

«Έτσι χάνονται οι πόροι που θα προέκυπταν από τις εκπτώσεις , που θα έπαιρνε ο Δήμος αν προχωρούσε σε διαγωνισμούς, που θα έδιναν την δυνατότητα για πολύ περισσότερα έργα στα χωριά μας και άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που χάνονται στο βωμό των εξυπηρετήσεων, μέσα από τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Όχι μόνο θα προχωρήσουμε στην καταψήφιση του Προϋπολογισμού, αλλά θα προσφύγουμε και σε οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή, προκειμένου να προφυλάξουμε τα χρήματα των πολιτών του Δήμου Άργους Μυκηνών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Στην διάρκεια της συζήτησης  για τον καθορισμό των τελών, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε και στην άνιση κατανομή των τελών στα χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών, αφού δεν λαμβάνονται πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια στα δημοτικά τέλη.

«Έτσι έχουμε το παράδοξο να έχουμε τα ίδια τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλο τον Δήμο, εκτός των δημοτικών κοινοτήτων Αχλαδοκάμπου, Αλέας, Ανδρίτσας και Σκαφιδακίου».

Αναφερόμενος μάλιστα ειδικά στην εξαίρεση του Σκαφιδακίου, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο έχουμε μόνο στο Σκαφιδάκι αυτή την πολιτική μειωμένων τελών και όχι σε αλλά πιο μειονεκτικά οικονομικά χωριά.

Αναφερόμενος  δε στα νούμερα των χρεώσεων (2,05 για οικίες και 2,99 για καταστήματα στον υπόλοιπο Δήμο και 1,30 και 1,48 αντίστοιχα στο Σκαφιδάκι ) τόνισε ότι άποψη της Δυνατής Πόλης Ξανά δεν είναι να αυξηθούν τα τέλη στο Σκαφιδάκι, αλλά να επαναπροσδιοριστούν οι χρεώσεις των τελών συνολικά, προκειμένου τις τιμές του Σκαφιδακίου να απολαμβάνουν και άλλες κοινότητες του Δήμου μας, όπως πχ. η Φρέγκαινα, το Κεφαλόβρυσο, το Νεοχώρι, η Λυρκεία, οι Λίμνες κ.α.

Στη αρχή της συνεδρίασης τέθηκε το ερώτημα από τον Τάσσο Χειβιδόπουλο, σχετικά με το θέμα της εμπλοκής του Δήμου Άργους Μυκηνών στην αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας και την προώθησή τους στο Δήμο Άργους, όπου η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι έχει απαντήσει με Δελτίο Τύπου.

Ο επικεφαλής της Δυνατής Πόλης Ξανά τόνισε ότι το θέμα των απορριμμάτων θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

#Δυνατή Πόλη Ξανά

 Βίντεο η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσσου Χειβιδόπουλου  https://youtu.be/ykJXvt_UXyo

Βίντεο η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Θωμόπουλου https://youtu.be/kbOs28ruHTg

Βίντεο η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λουκά Κούρου  https://youtu.be/eKFK588x-Pc

 

ArgolidaPortal.gr Άργος Χειβιδόπουλος για τεχνικό πρόγραμμα-προϋπολογισμό 2020 δήμου Άργους Μυκηνών

ArgolidaPortal.gr Άργος - Θωμόπουλος προϋπολογισμός 2020 δήμου Άργους Μυκηνών

ArgolidaPortal.gr Άργος - Λουκάς Κούρος προϋπολογισμός 2020 δήμου Άργους Μυκηνών