Βενιζέλος: είμαστε περήφανοι για το έργο μας στους υδρογονάθρακες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βενιζέλος: είμαστε περήφανοι για το έργο μας στους υδρογονάθρακες

Δεκέμβριος 13, 2012 - 20:38

φωτογραφία eurokinissi-Χρήστος Μπόνης

Απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα: “Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων” (13.12.2012)
...”Ευ. Βενιζέλος: Σε σχέση τώρα με τις προτάσεις νόμων του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει με την πρόταση αυτή την τρίτη του πρόταση νόμου.
   Η πρώτη ήταν η πρόταση για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών μέσα από τα έσοδα που θα προέλθουν από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Αυτό βλέπετε πόσο επίκαιρο είναι, βλέπετε ότι όλοι τώρα στρέφονται σ’ αυτό που κάνουμε, σ’ αυτό που κάναμε από το 2010 έως το 2012, ο Γιάννης Μανιάτης έχει μιλήσει επειδή χειριζόταν τα θέματα αυτά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κατ’ επανάληψη για το ζήτημα, υπάρχει μια επιστημονική συζήτηση η οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Σημασία έχει ότι μετά από πολλά χρόνια, άρχισαν οι έρευνες, δημοσιεύθηκαν οι χάρτες, οριοθετήθηκαν ζώνες και βεβαίως τώρα περνάμε στη φάση της υλοποίησης. Αλλού σεισμικές έρευνες, αλλού γεωτρύπανα. Αυτό είναι κολοσσιαίο θέμα και είμαστε υπερήφανοι για την εξέλιξη αυτή. Είναι μια από τις πιο θετικές διαστάσεις της τελευταίας τριετίας μέσα στην κρίση, μέσα στη φθορά, μέσα στην απογοήτευση.
   Yπάρχουν κινήσεις οι οποίες έχουν θετικό πρόσημο και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Άρα κάνουμε συντηρητικούς υπολογισμούς, εμείς στην πρότασή μας υπολογίσαμε έσοδα 150 δισ. ευρώ, μακάρι φυσικά να είναι πολύ περισσότερα, αυτά πρέπει να συγκροτήσουν έναν πυλώνα χρηματοδότησης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος. Το κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα είναι σύστημα αλληλεγγύης των γενεών. Οι φυσικοί πόροι είναι πόροι όλων των γενεών.”...
 
--