Ντέμος: Πάλι δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά στα σχολεία της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ντέμος: Πάλι δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά στα σχολεία της Αργολίδας

Δεκέμβριος 23, 2019 - 08:41

Εύχομαι σε  όλους τους συνάδελφους καλά Χριστούγεννα κι  ευτυχισμένο το νέο έτος 2020.

1.Ολοκληρώθηκε  πριν δέκα μέρες η  Δ΄ Φάση διορισμών Αναπληρωτών  όπου διορίστηκαν στο νομό μας  (9) εννέα εκπαιδευτικοί από τους οποίους μόνο οι  (2) δύο έκαναν δεκτό το διορισμό τους. Οι υπόλοιποι (7) εκπαιδευτικοί  αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν όλα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κυρίως από απουσίες λόγω ασθενειών. Γεγονός που επαναλήφτηκε και πριν από ένα περίπου μήνα στην  Γ΄ Φάση διορισμών, όπου και πάλι δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά, λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από συναδέλφους  Αναπληρωτές. Τα κενά αυτά πρόκειται να καλυφθούν από νέους διορισμούς το επόμενο διάστημα.(Ήδη ζητήθηκαν από το Υπουργείο και  στάλθηκαν τα κενά από την Δ/νση Π.Ε. Αργολίδας).

Έτσι φέτος, από το Σεπτέμβρη έχουμε το  μεγαλύτερο αριθμό Αναπληρωτών που διορίστηκαν στο  νομό μας ,220 συνάδελφοι. Το ίδιο συμβαίνει και σε  πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που θεωρώ θετικό και που αποδεικνύει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο την ύπαρξη κενών στην εκπαίδευση που πρέπει να καλυφθούν με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Πρέπει  σε αυτό το  σημείο να τονίσω ότι  από την στιγμή που δηλώνεται ένα έκτακτο κενό  εκπ/κού -λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας - ,χρειάζεται ένα διάστημα 15 ημερών στην καλύτερη  περίπτωση για να καλυφθεί από το Υπουργείο Παιδείας.Στο διάστημα αυτό των 15 ημερών το κενό «καλύπτεται» δυστυχώς  με μετακίνηση άλλου εκπαιδευτικού, μονίμου κατά κύριο λόγο.Η πρακτική αυτή δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία αλλά και  ταλαιπωρία στον μετακινούμενο εκπ/κό και δυσλειτουργία στο σχολείο από το οποίο μετακινείται. Πιστεύω ότι το υπουργείο θα  πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των έκτακτων κενών, διαθέτοντας σε επίπεδο Δ/νσεων Π.Ε. εκπαιδευτικούς που θα καλύπτουν άμεσα τα κένα που προκύπτουν, χωρίς  να υπάρχει ανάγκη μετακινήσεων συνάδελφων από άλλα σχολεία.

 Στην τελευταία εγκύκλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2019 το Υπουργείο θεωρεί ως  βραχυχρόνια απουσία ενός εκπαιδευτικού την τρίμηνη απουσία από τα καθήκοντά  του. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα καλύψει κενά όπου η απουσία του εκπαιδευτικού είναι  μικρότερου χρονικού διαστήματος.  

2. «Πληρωμή  Αναπληρωτών με βάση το  Μισθολογικό Κλιμάκιο» .

Συνάδελφοι –ισσες

Ολοκληρώθηκε  από τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  Αργολίδας η επεξεργασία των στοιχείων των Αναπληρωτών και οι  συνάδελφοι θα πάρουν αναδρομικά στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2020 τα χρήματα που αντιστοιχούν στο Μ.Κ. του  καθενός.  

 

                                                                                              Δικός σας 

                                                                                        Αντώνης   Ντέμος