Ειδήσεις

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους (φωτο-βίντεο)

Μάιος 06, 2024 - 21:20

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών η πόλη του Άργους και η Μητρόπολη Αργολίδας τιμούν την μνήμη του πολιούχου της πόλης Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

To βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση των Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επιστολική ψήφος: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι εγγεγραμμένοι

Μάιος 06, 2024 - 21:00

Ξεπέρασαν τους 200.000 οι εγγεγραμμένοι από 128 χώρες για τη επιστολική ψήφο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556 άτομα εκ των οποίων το 75,7% είναι κάτοικοι της επικράτειας και το 24,3% Έλληνες του εξωτερικού.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφηκε στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Κύπρο.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τις επιπτώσεις της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο

Μάιος 06, 2024 - 20:50

Στο θέμα της γρίπης των πτηνών αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. μιλώντας στο ΕΡΤΝews.

Πώς θα κάνετε καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast

Μάιος 06, 2024 - 20:20

Αναρτήθηκε σε ΦΕΚ την Μεγάλη Πέμπτη (2.5.2024) η απόφαση για το Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ηλεκτρονική εφαρμογή MyCoast που μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες για να πραγματοποιούν καταγγελίες για παραβάσεις που αφορούν στην εκμετάλλευση των παραλιών.

Ηράκλειο: Μητέρα και κόρες κατήγγειλαν τον 44χρονο πατέρα και σύζυγο για ξυλοδαρμό

Μάιος 06, 2024 - 19:30

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε τις αστυνομικές Αρχές, στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μια μητέρα και δύο κορίτσια.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ίδιες στην Αστυνομία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν, όταν ο 44χρονος πατέρας από την Αλβανία χτύπησε αρχικά τη μία από τις δύο του κόρες.

Τότε, η 46χρονη σύζυγός του, καθώς και η δεύτερη κόρη του, προσπάθησαν να υπερασπιστούν το κορίτσι, με συνέπεια και οι ίδιες να δεχθούν τα χτυπήματα από 44χρονο.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Φωτιά σε δασική περιοχή στην Προσύμνη του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Μάιος 06, 2024 - 18:15

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Προσύμνη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην Αργολίδα, με επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν, προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.
Ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών με ανάρτηση του στο fb ενημερώνει
«Ιωάννης Μαλτέζος
Φωτιά που ξεκίνησε στην Προσύμνη μέσα από την κατοικημένη περιοχή. Δε φαίνεται να απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά κατευθύνεται προς την Κορίνθια. Επιχειρεί ελικόπτερο.»

Εντείνει τις πιέσεις η Εφορία για την είσπραξη οφειλών

Μάιος 06, 2024 - 14:20

Όπως επισημαίνεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, το 2024 ενεργοποιείται ολοκληρωμένη στρατηγική είσπραξης στοχεύοντας στην αύξηση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές με βελτίωση, τόσο της οικειοθελούς συμμόρφωσης, μέσω κατάλληλης και έγκαιρης ενημέρωσης των φορολογουμένων, όσο και της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω προτεραιοποίησης με χρήση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, περιοδικής αξιολόγησης των οφειλετών και χρήση του συστήματος Eispraxis.

Καταβάλλονται 18 επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

Μάιος 06, 2024 - 13:50

Σε πληρωμές συνολικά 18 επιδομάτων και προγραμμάτων αναμένεται να προχωρήσει την Παρασκευή 31 Μάη, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ωστόσο τα χρήματα των συγκεκριμένων παροχών θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μάη  στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν σε χρήμα τα εξής επιδόματα και προγράμματα:
–– Επίδομα παιδιού Α21. Θα πληρωθεί η δεύτερη δόση σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει την σχετική αίτηση.

Βρέθηκε όπλο σε κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού

Μάιος 06, 2024 - 13:20

Μεταμεσονύχτιες ώρες, χθες Κυριακή 5 Μαΐου 2024, σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν όπλο σε κενό, υπό κατασκευή, κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στο εν λόγω κελί, βρέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας -19- φυσιγγίων, επιμελώς κρυμμένα εντός κτισμένου τοίχου. 

Το όπλο βρέθηκε με χρήση μεταλλικού ανιχνευτή και κατόπιν διάτρησης του τοίχου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε -6- αυτοσχέδια δέματα.

Ναύπλιο: Σύλληψη 20χρονου για κροτίδες

Μάιος 06, 2024 - 13:04

Συνελήφθη, χθες (5.5.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε - 2- κροτίδες.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις