Ο ύποπτος ρόλος των ΜΚΟ Ελλάδος και Τουρκίας στο μεταναστευτικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο ύποπτος ρόλος των ΜΚΟ Ελλάδος και Τουρκίας στο μεταναστευτικό

Μάρτιος 01, 2020 - 20:59

φωτογραφία eurokinissi

Εκατοντάδες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Τουρκία σε θέματα μετανάστευσης.

Πολλές ειναι νόμιμες και πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους και άλλες δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα αγνοώντας τους νόμους του Ελληνικού κράτους. Θεωρητικά ειναι οργανώσεις που σαν σκοπό έχουν την προστασία των μεταναστών κυρίως αυτών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και μπαίνουν παράνομα στην χώρα προσφέροντας τους υγειονομική περίθαλψη, στέγη, διατροφή και προστασία από φαινόμενα ρατσισμού.

Οι περισσότερες από τις ΜΚΟ λειτουργούν σαν επιχειρήσεις με έμμισθο προσωπικό χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ, Ελληνικά Υπουργία, χορηγίες/Δωρεές, και από μέλη τους. Τα χρήματα ειναι πολλά και ελάχιστες δημοσιοποιούν οικονομικό απολογισμό. Η Τουρκία έλαβε ποσό ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ προερχόμενα από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της για τους πρόσφυγες ποσό που διαχειρίσθηκαν η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και ΜΚΟ. Παρεμπιπτόντως η Ελλάδα έδωσε στους Τούρκους 25,1 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχοντας βρεί τον μπελά του στην Ιντλίπ και στην Λιβύη με θύματα δεκάδες Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και αντιμετωπίζοντας οικονομική καταστροφή από τα βάρη του πολέμου και σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Τουρκικού λαού από τα προβλήματα του και εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας για πολιτική και οικονομική βοήθεια, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως με τους μετανάστες.

Χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν όπλο απέναντι στον αδύναμο κρίκο της ΕΕ την Ελλάδα. Συμπαραστάτης του η ανέχεια της Ευρώπης, το βαθύ τουρκικό κράτος ΜΙΤ και οι Τουρκικές ΜΚΟ που στηρίζουν και κατευθύνουν προς την Ελληνική επικράτεια τους παράνομους μετανάστες. Οι Ελληνικές ΜΚΟ πρέπει να αποσαφηνίσουν τον ρόλο τους και να ενεργήσουν μέσα στα πλαίσια των νόμων του Ελληνικού κράτους γιατί έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και αυτό γιατί τώρα απαιτείτε το μέγιστο Εθνικής συσπείρωσης, γιατί αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι έχουμε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία με αιχμή του δόρατος τους λαθρομετανάστες και δυστυχώς ήμαστε μόνοι και αμυνόμενοι.

Άρθρο του χειρουργού Παπασταματάκης Γεώργιος στο docmed.gr