Τάσος Σαλεσιώτης: Δήμαρχε μην κάνεις αυτό το έργο που θα σε κατατρέχει για όλη σου τη ζωή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Σαλεσιώτης: Δήμαρχε μην κάνεις αυτό το έργο που θα σε κατατρέχει για όλη σου τη ζωή

Μάρτιος 06, 2020 - 13:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσος Σαλεσιώτης κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Ναυπλιέων, για το θέμα του πάρκου Κολοκοτρώνη:
 

«ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ. ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

  ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΜΑΣ. 

  Σαφής και απόλυτα κατατοπιστικός ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του πάρκου Κολοκοτρώνη.

  Ο γνωστός και καταξιωμένος αρχιτέκτονας αποδόμησε όλα τα επιχειρήματα του Δ. Κωστούρου σχετικά με τις μετατροπές που θέλει να επιφέρει στο Πάρκο και κατέθεσε την δική του άποψη η οποία και καταχειροκροτήθηκε από σύσσωμη την Αντιπολίτευση.

  • Εγκληματικό λάθος να αλλοιωθεί η νεοκλασσική χάραξη που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική της εποχής στο Πάρκο. 
  • Η μόνη «ουσιαστική» αλλαγή είναι η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από 3,60 μέτρα στα 5 μέτρα. Το τι εξυπηρετεί αυτό, μας το δείχνει η χρήση του πεζοδρομίου στου «Καραμαλή».
  • Ποιος σχεδιάζει τις πόλεις και ιδιαίτερα το Ναύπλιο; Ποιος παίρνει την ευθύνη για τις αλλαγές στην ιστορία αυτής της πόλης που μεγαλώσαμε;
  • Κάλεσμα στους συμβούλους της Συμπολίτευσης να μην συναινέσουν στην καταστροφή της πόλης.
  • Κατάθεση δικής του πρότασης για ολοκληρωμένη –ΔΩΡΕΑΝ- μελέτη σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Πάρκο Κολοκοτρώνη .

 

ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ