Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου για δημοσιεύματα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου για δημοσιεύματα

Μάρτιος 24, 2020 - 15:08

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό σε ορισμένα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, να γίνονται αναφορές για το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου όπου εργαζόμαστε. Ειδικότερα, αναφερόμαστε σε έρευνα που έγινε στο Κατάστημα μας (όχι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους), κατά την οποία βρέθηκαν απαγορευμένα είδη στην κατοχή κρατουμένων, όπως και για το συμβάν κατά το βραδινό κλείσιμο των κρατουμένων την Παρασκευή 20 – 03 – 2020.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε υπέρ οποιασδήποτε βοήθειας μπορεί να υπάρξει εναντίον παράνομων ενεργειών εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Γι’ αυτό παλεύουμε καθημερινά , η πλειοψηφία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που εργαζόμαστε σε αυτό το κατάστημα και αποδεικνύεται ευκόλως αν ανατρέξει κανείς στο βιβλίο ερευνών όπου θα βρει πολλαπλάσια παράνομα ευρήματα. Φυσικά μέρος της δουλειά μας δεν είναι η δημοσιοποίησή τους αλλά ο διαρκής αγώνας για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών.

Για το συμβάν κατά το βραδινό κλείσιμο της Παρασκευής, εσφαλμένα θέλουμε να πιστεύουμε ότι γράφηκαν πολλοί άλλοι λόγοι και όχι ο πραγματικός, ο οποίος είναι ο υπερπληθυσμός στο Κατάστημα και μόνον. Οι κρατούμενοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης της περιόδου που ζούμε και αποδέχονται με τη σειρά τους τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τις πολύ δύσκολες αυτές μέρες, όπως και για πολλούς άλλους κλάδους επαγγελμάτων, όλοι εμείς Φυλακτικό , Διοικητικό και Υγειονομικό Προσωπικό, δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα, πολλές φορές άνισο με τα μέσα που διαθέτουμε, για να κρατήσουμε σταθερή την κατάσταση εντός του Καταστήματος Κράτησης και να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα στην κοινωνία από αυτά που ήδη υπάρχουν. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση , ειδικά όταν δεν προκύπτουν από επίσημη ενημέρωση ή προκύπτουν από μονόπλευρη ενημέρωση. Είμαστε ένας κλάδος ιδιαίτερα επιβαρυμένος και υποστελεχωμένος και αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σωστή συνεργασία, γι’ αυτό και είμαστε εδώ για ότι θελήσετε να ρωτήσετε στο μέλλον. Συνημμένα σας παραθέτουμε έγγραφό μας, το οποίο έχει σταλεί στους αρμοδίους για την πρόληψη καταστάσεων.

        Ο                                                                     Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕΝΕΚΟΥΜΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ                       ΚΟΛΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ