Μητσοτάκης: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

Απρίλιος 02, 2020 - 14:05

Την σημασία μιας πανευρωπαϊκής, μόνιμης διαχείρισης της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα.

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη.

Η υγειονομική κρίση είναι παγκόσμια, η αντιμετώπισή της είναι εθνική. Το πιστοποιούν τα κρούσματα και οι απώλειες σε χώρες με μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερο μέγεθος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας και παραδείγματα των δεινών που περνούν άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος είναι πάντα ο δρόμος της αλήθειας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που ελήφθησαν πολύ νωρίς σε συνδυασμό με μια καμπάνια ενημέρωσης και ταυτόχρονο σχεδιασμό των πρώτων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων.

Επεσήμανε ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μία ουδέτερη χρονική στιγμή αφού στον Έβρο μαινόταν μία δεύτερη μάχη για την υπεράσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

"Εδώ κινηθήκαμε με διορατικότητα και τόλμη, η κυβέρνηση ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις πριν κάνει καν την εμφάνισή του στη χώρα μας το πρώτο κρούσμα του ιού."

Ο πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό 30 ημερών μάχης κατά της πανδημίας.

Όσα έρχονται, απαιτούν προσήλωση στο στόχο, σχεδιασμό και πειθαρχία. Και, πάνω από όλα, ενότητα και αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην απειλή.

Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους. Είμαστε ίσως στο τέλος της αρχής» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας, επαναλαμβάνοντας πως ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός μήνας για το μέλλον. Αναγνωρίζοντας την κόπωση πολιτών από τα μέτρα και την αγωνία για τις δουλειές τους, τόνισε πως η προσπάθεια πρέπει για την ώρα να συνεχιστεί με τήρηση των μέτρων.Ο ίδιος έκανε λόγο για τα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα» επιμένοντας πως απαιτείται «πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη»

Βίντεο https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/171810003847675/