Ανδρέας Πουλάς: Η έμπρακτη αλληλεγγύη όπλο της κοινωνίας σε κάθε κρίση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Η έμπρακτη αλληλεγγύη όπλο της κοινωνίας σε κάθε κρίση

Απρίλιος 09, 2020 - 14:57

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η πανδημία του κορωνοϊού έθεσε την παγκόσμια κοινότητα μπροστά σε μία νέα κατάσταση: τον πραγματικό κίνδυνο δημόσιας υγείας, που πηγάζει από μία ασθένεια με θανατηφόρες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Λόγω των προληπτικών μέτρων αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, της επιβολής μέτρων περιορισμού μετακινήσεων και κυρίως, λόγω της μέτρων που οδηγούν συνανθρώπους μας στην ανεργία και στην αναστολή της εργασίας τους και τα οποία ελήφθησαν για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, δημιουργήθηκε μία νέα οικονομική και κοινωνική κρίση. 

Στην φτωχοποίηση αυτή, η εθελοντική δράση συνανθρώπων μας στο πλαίσιο των συσσίτιων του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και ειδικότερα του Παπά Λευτέρη, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας, αλληλεγγύης και αγάπης. Η αναγνώριση της προσφοράς εκείνων των γυναικών που με περίσσευμα καρδιάς, πίστης και αγάπης προσφέρουν γεύματα στους φτωχούς, ανήμπορούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, που αυξάνονται κάθε μέρα,  συνιστά την μεγαλύτερη απόδειξη ότι το Πάσχα βρίσκεται στην καρδιά μας. Οι ακαταπόνητοι εθελοντές των συσσιτίων και της κατ’ οίκον μεταφοράς γευμάτων, ώστε να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φαγητό, ανήκουν στους ήρωες της εποχής μας.  

Εξίσου αξιέπαινοι είναι και όσοι -ατομικά και συλλογικά- προσφέρουν υλικά σε αυτήν την δωρεά ψυχής, ώστε να οργανωθεί επαρκής αριθμός συσσιτίων, τα οποία να καλύπτουν όλους τους  συνανθρώπους μας, που προσφεύγουν σε αυτά για την καθημερινή τους τροφή. Αλλά και η Εκκλησία, που είναι ενεργή και παρούσα, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. 

Ένα μεγάλο από καρδιάς ευχαριστώ και μία ευχή: να βρίσκει το παράδειγμά τους μιμητές έμπρακτης και ανιδιοτελούς  αλληλεγγύης, ακόμα και όταν η πανδημία ξεπεραστεί.

Ανδρέας Πουλάς
Βουλευτής Ν. Αργολίδας