Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ

Ιανουάριος 08, 2013 - 09:51

Στην κορυφή της ατζέντας της αντιπολιτευτικής του τακτικής θέλει να διατηρήσει την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να καταθέσει  σήμερα την πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, όχι μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι στο θέμα αυτό, τόσο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς η εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών, επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, είναι, όπως λένε, περισσότερο από τρανταχτή και πάντως χρήζει περαιτέρω έρευνας.
Η Κουμουνδούρου φέρεται προετοιμασμένη να επικαλεστεί συγκεκριμένα στοιχεία και να διατυπώσει νέα επιχειρήματα, γύρω από τον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης, όπως αυτό που επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να εντοπίσει πότε υπήρξε - άρα πιθανόν και από ποιον - η αλλοίωση των στοιχείων, δηλαδή η αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Κατά τη νομική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, την διαμόρφωση της οποίας έχει αναλάβει κυρίως η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ο κύριος Βενιζέλος δεν προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον, αλλά επεφύλαξε στον εαυτό του την προνομιακή και ιδιωτική πρόσβαση σε στοιχεία που αποτελούν δυνάμει εργαλεία τεράστιας πίεσης και επιρροής. Το ότι μάλιστα κράτησε αυτό το στοιχείο κρυφά στην κατοχή του και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια των πρόσφατων διπλών εκλογών αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική ένδειξη".
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το μεσημέρι. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
ΠΑΣΟΚ: Χυδαία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Βενιζέλου
Για «χυδαιότητα» και «ακραία συκοφαντία» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Ευ. Βενιζέλου κάνει λόγο η Ιπποκράτους σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά στις κατηγορίες της Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεκρυψε τη «λίστα Λαγκάρντ».
«Από ποιον «απέκρυψε» τη «λίστα» ο κ. Βενιζέλος; Από την αρμόδια υπηρεσία που ήδη την είχε; Αν το ΣΔΟΕ δεν είχε τη «λίστα», τότε ο υπουργός θα έπρεπε όντως να του τη στείλει αμέσως. Έλα όμως που το ΣΔΟΕ είχε τη λίστα, πριν ο κ. Βενιζέλος αναλάβει καθήκοντα, οπότε και ενημερώθηκε από το ΣΔΟΕ, με δίμηνη μάλιστα καθυστέρηση», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.
 
ΠηγήQ protothema.gr