Για εκλογές μιλά η αντιπολίτευση - Σιγή από Μητσοτάκη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Για εκλογές μιλά η αντιπολίτευση - Σιγή από Μητσοτάκη

Απρίλιος 30, 2020 - 20:22

φωτογραφία eurokinissi

Τα σενάρια των εκλογών αφήνονται να διαρρεύσουν από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Ωστόσο ο ίδιος σήμερα δεν αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ούτε με μία λέξη σε εκλογές. Πάντως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυρία Γεννηματά και ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας είπε, απαντώντας στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για προστασία της πρώτης κατοικίας για ακόμα τρεις μήνες: «Γιατί τρεις μήνες; Σε τρεις μήνες θα έχει σταματήσει η ύφεση;» Και πρόσθεσε: 

«Εκτός κι αν ετοιμάζετε σχέδιο να αποδράσετε μέχρι τότε».

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε όμως και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι «το Μαξίμου αφήνει να διαρρέουν συνεχώς σενάρια εκλογών, που στα 75 λεπτά της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μία λέξη να τα διαψεύσει».

«Φοβάμαι ότι έχετε επιλέξει τον δρόμο των εκλογών, προκειμένου είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσετε το 5ο μνημόνιο. Όπως έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είδαν χθες το φως της δημοσιότητας τρεις δημοσκοπήσεις δύο προβεβλημένων υπουργών και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης στις εκλογικές τους περιφέρειες, γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι σφυγμομετρούν την κοινή γνώμη... για καλό και για κακό.