Χαρδαλιάς: Στο χέρι μόνο καφές, όχι ποτά - Kυρώσεις στους παραβάτες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χαρδαλιάς: Στο χέρι μόνο καφές, όχι ποτά - Kυρώσεις στους παραβάτες

Μάιος 05, 2020 - 23:31

φωτογραφία eurokinissi

Κατά την ενημέρωση της Τρίτης 5 Μαΐου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στα καφέ - μπαρ τα οποία πωλούν take away ποτά μετά τις 23:00 και παίζουν μουσική στη διαπασών, «διοργανώνοντας», έτσι, άτυπα πάρτι στον δρόμο που μπορεί να αποβούν μοιραία κυρίως στην επαρχία.

Στην αρχή της ενημέρωσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην «πρωτόγνωρη και ρευστή και κρίσιμη καθημερινότητά μας», επισημαίνοντας ότι κάθε επιλογή επηρεάζει την εξέλιξη της πανδημίας. Στη συνέχεια, προχώρησε σε ιδιαίτερες αναφορές συστάσεις για αποφυγή του συγχρωτισμού, που βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα.

Η εικόνα σε διάφορες πόλεις, μετά τις 23:00 να παίζει μουσική στη διαπασών και να διατίθενται δήθεν take away ποτά, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας.

«Προσβάλλει εκείνους που δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Προσβάλλει τη νοημοσύνη εκείνων των συνεπών επιχειρηματιών της εστίασης. Ισχυρή σύσταση, το take away αφορά σε καφέ, και όχι στα ποτά. Απαγορεύεται. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται απερίφραστα και θα υπάρχουν πρόστιμα, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα», είπε ο υφυπουργός.