Ανοίγουν οι εκκλησίες την Κυριακή 17 Μαΐου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανοίγουν οι εκκλησίες την Κυριακή 17 Μαΐου

Μάιος 12, 2020 - 14:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πριν τις επίσημες ανακοινώσεις και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της  Διαρκής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχουν διαρρεύσει στον Τύπου πληροφορίες για το πώς θα γίνονται οι θρησκευτικές τελετές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα η ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας που, θα επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με τη συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων και πιθανότητα θα αναφέρεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, από την Κυριακή, 17 Μαΐου, οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες, με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνεται τήρηση αποστάσεως ασφαλείας μέσα στους ναούς, με την αφαίρεση ή την κάλυψη καθισμάτων, σε ανώτατο αριθμό παρεβρισκομένων ανάλογα με το μέγεθος του κάθε ναού και στην τήρηση υγειονομικών κανόνων.