Τσιόδρας: Να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο έστω και για λίγο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσιόδρας: Να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο έστω και για λίγο

Μάιος 19, 2020 - 22:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για την επιστροφή των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο τοποθετήθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στα υπέρ και στα κατά της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων έστω και για λίγο, δίνοντας έμφαση στα καλά επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαπιστωθεί στις μικρές ηλικίες, αλλά κυρίως στα οφέλη που έχει η επιστροφή στο σχολείο στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, επισημαίνοντας ότι τα μικρά παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να παίζουν στις γειτονιές και ότι το σχολικό περιβάλλον είναι το μόνο περιβάλλον, πέραν της οικογένειας, όπου θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής.

Ωστόσο, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι εκφράζει καθαρά την προσωπική του άποψη και με κανέναν τρόπο δεν θέλει να επηρεάσει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων:

«Εμείς εκφράζουμε μια εισήγηση και η Πολιτεία παίρνει τις αποφάσεις. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό αυτό. Για τα δημοτικά σχολεία υπάρχει μεγάλη ανησυχία και απασχολεί πολύ κόσμο. Νομίζω έβαλα τη δική μου προσωπική τοποθέτηση. Έχουμε εισηγηθεί ότι αυτός ο πληθυσμός χαρακτηρίζεται από καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα. Έχουμε δώσει το δικαίωμα στου ανθρώπους που μπορεί να επηρεαστούν από αυτή την απόφαση, τις ευπαθείς ομάδες, να έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν την επαφή με τον ιό. Αλλά δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο έστω και για λίγο. Δεν θέλω να επηρεάσω, όμως, κανέναν. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα τοποθετηθεί αρμοδίως», είπε ο κ. Τσιόδρας.