Και πάλι για την Οδική Ασφάλεια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Και πάλι για την Οδική Ασφάλεια

Ιούνιος 04, 2020 - 14:25

Κόμβος Φίχτια -Μυκήνες φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Γράφει ο  Γιώργος Αντωνόπουλος

Με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα στη διασταύρωση του δρόμου Φίχτια – Μυκήνες με τον περιφερειακό δρόμο (κάποιοι λένε πως είναι ο όγδοος νεκρός στη συγκεκριμένη διασταύρωση, πέρα από τα συχνά τρακαρίσματα), είναι ολοφάνερο πως κάποιοι υπεύθυνοι δεν κάνουν διαχρονικά καλά τη δουλειά τους.

 Σίγουρα υπάρχουν ειδικοί που προβλέπουν, που χαράζουν, που κατασκευάζουν τους δρόμους, αλλά και στη διάρκεια της λειτουργίας δεν φαίνεται πως κάποιοι αρμόδιοι νοιάζονται (Περιφέρεια, δήμοι, αστυνομία..)

 Άμεσα να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι, με την ασφάλεια του περιφερειακού δρόμου.  Σίγουρα η κατασκευή του βοήθησε στην κίνηση προς Ναύπλιο και την γρήγορη πρόσβαση στα χωριά του κάμπου, αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα.  Έχουμε δρόμο φαρδύ, χωρίς να είναι κλειστός, με παρόδιες αγροτικές καλλιέργειες, με βραδυπορούντα αγροτικά οχήματα, με πολλές διασταυρώσεις με χωριά. 

  Ιδιαίτερα στις σημαντικές διασταυρώσεις, όπως αυτή που οδηγεί στις αρχαιότητες των Μυκηνών, θα μπορούσε να φτιαχτεί ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ. Να υπάρξει ανάσχεση της ταχύτητας των οχημάτων.

 Τώρα συνολικά για την οδική ασφάλεια, θα μπορούσε να γίνει συνολική στροφή, με την εμπλοκή των ΠΟΛΙΤΩΝ, των οδηγών, των χρηστών των δρόμων. Θα μπορούσε σε επίπεδο δήμου να φτιαχτεί ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, όπου οι πολίτες να αναρτούν κείμενα, φωτογραφίες ή βίντεο στα επικίνδυνα σημεία των δρόμων που, μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Για παράδειγμα ανεβαίνοντας προς Φίχτια στο σιδηροδρομικό σταθμό Κουτσοποδίου, χρόνια τώρα δεν υπάρχει πινακίδα για τη στροφή στις γραμμές, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τη νύχτα, κάποιοι που δεν γνωρίζουν το δρόμο, να πηγαίνουν ευθεία στο σταθμό.

 Τέλος πάντων η ζωή του ανθρώπου  είναι πολύτιμη. Ας κάνουμε κάτι.

 

  Γιώργος Αντωνόπουλος