ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ιανουάριος 16, 2013 - 09:42

Η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη επί τρεις μήνες μεθοδεύει την απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.Τώρα ,η συγκυβέρνηση έρχεται να ολοκληρώσει το έργο της με τον διαχωρίσμο του Τ.Τ. σε καλό και κακό ,σε υγιές και μη βιώσιμο!Σφραγίζοντας μ'αυτόν τον τρόπο την εκχώρηση του σε ιδιώτες τραπεζίτες από τη μία ,και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (Τρόικα) από την άλλη.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσα από μία πορεία 112 χρόνων δεν έχει επιβαρύνει ποτέ το ελληνικό δημόσιο, αντίθετα την τελευταία πενταετία το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει απο το ΤΤ 3δις Ευρώ. Οι εργαζόμενοι τονίζουν μάλιστα οτι το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων του οργανισμού είναι το καλύτερο της αγοράς και με την χαμηλότερη επισφάλεια στο Ελληνικό ταπεζικό σύστημα.
Η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - ΔΗΜ.ΑΡ. μετά την εκποίηση της Α.Τ.Ε. στην Πειραιώς ,επιφυλάσσει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τύχη ανάλογη με της PROTON BANK, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη. Ενώ για τους εργαζομένους ακόμη χειρότερη αφού λύονται όλες οι συμβάσεις και οδηγούνται είτε στην ανεργία, είτε στην οικονομική εξαθλίωση. Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του υπουργού των Οικονομικών κ. Στουρνάρα ,μετά τη μεταβίβαση του Τ.Τ. σε νέο ιδιοκτήτη ,οι θέσεις εργασίας είναι στον αέρα. Οι διαπραγματεύσεις για το νέο εργασιακό καθεστώς ξεκινούν από το μηδέν ,ενώ τα κεκτημένα των εργαζομένων θα βρίσκονται στην ευχέρεια του νέου εργοδότη!
Παράλληλα οι 72.000 μικρομέτοχοι του Τ.Τ. τιμωρούνται αδυσώπητα με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους.Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο κοινωνικός του ρόλος είναι στο στόχαστρο ,καθώς είναι η μόνη τράπεζα που μπορεί ν'αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης δίνοντας ρευστότητα σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.Η ευθύνη για το προσχεδιασμένο έγκλημα αφανισμού του Τ.Τ. έχει ονοματεπώνυμο .Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι «τελειώνουν» την Τράπεζα της Λαϊκής Αποταμίευσης, εξυπηρετώντας τα σχέδια του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και των ξένων δανειστών.
• ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
 
ΤΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!
ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΚΜ