ΒΟΥΛΗ-Σε τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο, η ψηφοφορία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΒΟΥΛΗ-Σε τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο, η ψηφοφορία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (φωτογραφίες)

Ιανουάριος 17, 2013 - 13:37

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

protothema.gr -φωτογραφίες eurokinissi-Με μία ανατροπή ξεκίνησε η συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση των προτάσεων των κομμάτων σχετικά με τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο από τα 4 (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπαδήμος) των οποίων προτείνεται η παραπομπή σε Προκαταρκτική Επιτροπή.

Με την άποψη του κ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ, η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που στην έναρξη της συνεδρίασης είχε προτείνει να στηθεί μία κάλπη και να δοθεί στους βουλευτές ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο να περιλαμβάνονται τα ονόματα των τεσσάρων πλιτικών προσώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προστατεύει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση για μεθοδεύσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι μιλώντας για «πολιτική αθλιότητα που φορά τον φερετζέ της κάλπης» ενώ πρότεινε να μπουν 4 κάλπες μια ανα πρόσωπο.
Από την πλευρά του ο κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μεθοδεύσεις προκειμένου να «μαντρώσει» τους βουλευτές, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

Το έναυσμα της συνεδρίασης έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις 10.30 το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το τέλος της αναμένεται αργά το βράδυ. Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε το διαδικαστικό, δηλαδή την κοινή συζήτηση των 3 προτάσεων και στο τέλος τις 3 ξεχωριστές ψηφοφορίες, όπως δηλαδή αποφάσισε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων.

Το διαδικαστικό όμως φαίνεται να είναι και το βασικό σημείο αιχμής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Παντως πρέπει να σημειωθεί ότι με παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να γίνει μια ψηφοφορία και να στηθούν 4 κάλπες. Να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια θα αποφασίσει ποια από τις 2 εκδοχές θα επιλέξει.(protothema.gr-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)