Ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα για το Μεταπτυχιακό του Γ. Μανιάτη «Κλιματική Αλλαγή και Ψηφιακή Επανάσταση»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα για το Μεταπτυχιακό του Γ. Μανιάτη «Κλιματική Αλλαγή και Ψηφιακή Επανάσταση»

Ιούλιος 07, 2020 - 21:51

Αιτήσεις από όλη την Ελλάδα δέχεται στο Email του ο Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να εγγράψει νέους επιστήμονες και στελέχη Επιχειρήσεων και Δημόσιων Οργανισμών (ιδιαίτερα της Αυτοδιοίκησης), στο νέο Μεταπτυχιακό που διευθύνει, με τίτλο: «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών». 

Πολύ σύντομα, αναμένεται να συμπληρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων, μέσω των Προεγγραφών, που εχουν ήδη ξεκινήσει.

Ειδικοί επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, αφού στη μεν Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο ανάλογο, ενώ σε όλη την Ε.Ε., υπάρχουν μόλις άλλα τρία. 

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν 20 από τους κορυφαίους Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων ( Ε.Μ.Π., Α.Π.Θ., Πειραιώς, Αιγαίου, Παντείου, κ.α.) και πάνω από 30 Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Δημόσιων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, επικεφαλής ιδιωτικών επιχειρηματικών Ομίλων, κα).

Στους Ειδικούς Προσκεκλημένους Ομιλητές του Μεταπτυχιακού περιλαμβάνονται κορυφαίοι άνθρωποι της δημόσιας ζωής της χώρας, όπως ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, κ.α.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που οργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ειδικά στο  Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, θα παρέχει γνώσεις στους 4 σημαντικότερους τομείς της εθνικής κι ευρωπαϊκής οικονομίας, όπου θα επενδυθούν πάνω από 60 δις € τα επόμενα χρόνια και θα δημιουργηθούν πάνω από 500.000 θέσεις εργασίας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι κατευθύνσεις του προγράμματος είναι: 

  1. Έξυπνες Πόλεις και ηλεκτρονική διακυβέρνηση
  2. Ενεργειακά Συστήματα Φυσικού Αερίου, Ηλεκτρισμού, Υδρογόνου (Ανανεώσιμες Πηγές, Εξοικονόμηση, Ηλεκτροκίνηση, Αποθήκευση, Υδρογονάνθρακες, Αγωγοί, Έξυπνα Συστήματα)
  3. Ευφυής Γεωργία, με αύξηση εισοδημάτων και ποιότητας αγροτικών προϊόντων με ελαχιστοποίηση καταναλώσεων νερού, ηλεκτρισμού και φυτοφαρμάκων (πολιτική «από το χωράφι στο πιάτο»)
  4. Έξυπνες Συγκοινωνίες, Μεταφορές και Logistics

Οι προεγγραφές των υποψήφιων μεταπτυχιακών σπουδαστών γίνονται στο: maniatis@unipi.gr και στο τηλ: 210-4142772 (Δευ-Τετ-Παρ 10:00-13:00).

Εποπτική περιγραφή του προγράμματος δίνεται στο: https://issuu.com/ck16/docs/maniatis_metaptyxiako_panpeiraia_perpage

Αναλυτικότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: https://www.ds.unipi.gr/MSc_Climate_ICT/aim/