Παράταση 25 ημερών για τους δασικούς χάρτες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράταση 25 ημερών για τους δασικούς χάρτες

Αύγουστος 16, 2020 - 09:42

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Είκοσι πέντε ημέρες παράταση δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την υποβολή αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών σε όλη την Ελλάδα.

Οι αρχικές προθεσμίες έληγαν στις 20 και 28 Αυγούστου, και τώρα με την απόφαση που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά (πρόκειται για την πρώτη απόφαση που υπογράφει από τότε που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα) οι νέες προθεσμίες μετατίθενται για τις 15 Σεπτεμβρίου (για τις περιπτώσεις που έληγαν στις 20 Αυγούστου) και για τις 23 Σεπτεμβρίου (γι’ αυτές που έληγαν στις 28 Αυγούστου).

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα και τις οποίες επικαλείται το in.gr, η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος αποφασίστηκε προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη σχετική διαδικασία και να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι που εκ των πραγμάτων ήταν πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν στο αρχικό χρονοδιάγραμμα (για τις 20 και 28 Αυγούστου).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη (6 Ιουλίου 2020) δρομολογείται η αναμόρφωση των δασικών χαρτών. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πλέον θα καταγράφονται στους δασικούς χάρτες όλες οι διοικητικές πράξεις με τις οποίες εκτάσεις έχασαν τον δασικό τους χαρακτήρα πριν από το 1975.

Επιπλέον, προβλέπονται οι διαδικασίες για την αναμόρφωση των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν από την εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου (συμπεριλαμβανομένων των μερικώς ή ολικώς κυρωθέντων). Μάλιστα, οι ίδιες διαδικασίες αφορούν και τους δασικούς χάρτες οι οποίοι ήταν υπό ανάρτηση και τώρα αναμορφώνονται και θα αναρτηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

aftodioikisi.gr