Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο του 3ου Λυκείου Άργους (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο του 3ου Λυκείου Άργους (φωτογραφίες)

Ιανουάριος 24, 2013 - 15:51

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Οι μαθητές των λυκείων στο Άργος, έμαθαν από πρώτο χέρι την εξέλιξη της φυσικής σωματιδίων μέσω του πειράματος στο CERN. Η παρουσίαση έγινε σήμερα 24/01/2013 στο 3ο Λύκειο Άργους στην αίθουσα του ΕΚΦΕ.

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την κα Κουρκουμέλη Χριστίνα Καθηγήτρια Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εξήγησαν και  ανέλυσαν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους, δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν  πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων. Σε συνεργασία με επιστήμονες ερευνητές από το CERN  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επίσκεψη στο ATLAS control room του ερευνητικού κέντρου.
Από κάθε Λύκειο της πόλης του Άργους  συμμετείχαν  4 μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξης Θετικής ή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης συνοδευόμενοι από καθηγητές τους.
Η δραστηριότητα έγινε σε συνεργασία με την 2ο βάθμια επιτροπή του Δήμου Άργους Μυκηνών με υπεύθυνο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άργους και πρόεδρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεόδωρο Βασιλόπουλο. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος και ο εκπρόσωπος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νίκος Δελής.(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr