Ανδρέας Πουλάς: Καθημερινή λειτουργία του ΓΕΦ Δήμου Ερμιονίδας και όχι μόνο 3 φορές την εβδομάδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Καθημερινή λειτουργία του ΓΕΦ Δήμου Ερμιονίδας και όχι μόνο 3 φορές την εβδομάδα

Αύγουστος 20, 2020 - 14:52

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο Ανδρέας Πουλάς σχετικά με την επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφο της Α.Α.Δ.Ε. μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των Γ.Ε.Φ., για την ορθή εφαρμογή των αρμοδιοτήτων τους, τη στελέχωσή τους, στο πλαίσιο της γενικότερης στελέχωσης των Δ.Ο.Υ., την καθοδήγηση των υπαλλήλων των Γ.Ε.Φ. κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και την υποχρέωση να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ή συνεννοήσεις με τους Δήμους ή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. για όλα τα θέματα ή προβλήματα που προκύπτουν, σχετικά με τη στελέχωση, την οργάνωση και τη λειτουργία των Γ.Ε.Φ. αρμοδιότητάς τους την έχουν  οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ.

Εντός του ως άνω πλαισίου, οι ημέρες λειτουργίας του Γ.Ε.Φ. Κρανιδίου έχουν καθοριστεί από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου στις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη έκαστης εβδομάδας με πλήρες ωράριο, ενώ εφεξής έχει προβλεφθεί η λειτουργία του και για Παρασκευή, συνεπώς τρεις ημέρες την εβδομάδα. Όσον αφορά τις λοιπές ημέρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κάθε είδους αιτήματα δύνανται να διαβιβάζονται μέσω των δημοσιευμένων καναλιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας στη ΔΟΥ Ναυπλίου και να διεκπεραιώνονται από αυτή.»

Κατόπιν της ανωτέρω απάντησης ο κ. Πουλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καθημερινή λειτουργία του Γ.Ε.Φ. Κρανιδίου κρίνεται απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους. Δεν είναι δυνατόν για απλές διαδικασίες όπως είναι η απόδοση ΑΦΜ, κλειδάριθμοι, δηλώσεις, κατάθεση πινακίδων κλπ αναγκάζονται οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας να περιμένουν πολλές ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν ή να μετακινούνται στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου η οποία βρίσκεται 75 χιλιόμετρα μακριά. Επιπλέον, η ηλεκτρονική επικοινωνία με τη ΔΟΥ Ναυπλίου δεν είναι εφικτή για όλους τους κατοίκους και ειδικά για τους γηραιότερους σε ηλικία. Ζητάμε από τους αρμόδιους την επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας του ΓΕΦ Κρανιδίου το συντομότερο δυνατόν.»