Θεοδωρικάκος: 60 εκατ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θεοδωρικάκος: 60 εκατ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους

Αύγουστος 26, 2020 - 16:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στα 60 εκατ. θα φτάσει η δεύτερη δόση της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Όπως είπε ο υπουργός: «Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί δεύτερη έκτακτη οικονομική 60 εκατ. ευρώ».

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ο κ. Θεοδωρικάκος υπαναχώρησε από την αρχική του θέση ότι δεν θα δοθεί δεύτερη δόση μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από τους αιρετούς αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr, 

Πάντως, το ΥΠΕΣ στην προ ημερών ανακοίνωσή του επιμένει ότι έχουν ήδη δοθεί 90 εκατ. ευρώ στους δήμους, ωστόσο, το κονδύλι που μέχρι στιγμής έχει δοθεί είναι 75 εκατ. ευρώ.

Το ποσό επιβεβαίωσε μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου, «αδειάζοντας» στην ουσία τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και το υπουργείο του, που επιμένει στα 90 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «μαζί με τα 60 εκατ. το ποσό που θα έχει δοθεί στους δήμους θα είναι 135 εκατ». Πρόσθεσε, δε, ότι «απ’ όσο γνωρίζει υπάρχουν 200 εκατ., άρα θα πρέπει να υπάρξει και μία τρίτη κατανομή που θα πρέπει να περιμένουμε το Νοέμβριου», πρόσθεσε. Αναφορικά με το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δήμοι στην β’ κατανομή, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι όσοι από αυτούς δεν έχουν προχωρήσει σε σχετική εκκαθάριση, τότε θα λάβουν το ήμισυ των χρημάτων που πήραν στην α΄κατανομή, αλλά αν δεν την έχουν καταθέσει στο Οικονομικό Παρατηρητήριο έως το Νοέμβριο, τότε δεν θα λάβουν τίποτε.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στις 29/4 στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δημήτρης Παπαστεργίου είχε προσδιορίσει το έλλειμμα των δήμων λόγω κορωνοϊού σε δύο δόσεις ΚΑΠ (περί τα 200 εκατ. ευρώ), ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ που πήραν το λόγο.

 

aftodioikisi.gr