Αρκουμανέας από Τρίπολη: Όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στη μάχη του κορονοϊού (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αρκουμανέας από Τρίπολη: Όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στη μάχη του κορονοϊού (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 09, 2020 - 12:39

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, όπου και συνάντησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί θα έδινε το «παρών» και ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος όμως  ανέβαλε την επίσκεψή του.

Ο κ. Νίκας αρχικά υποδέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και μαζί με κλιμάκιο που συνόδευε τον πρόεδρο, συζήτησαν για περίπου 1 ώρα για θέματα υγείας, αλλά και για το πώς μπορεί η αυτοδιοίκηση να συνδράμει πιο ενεργά στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, με τα διαγνωστικά τέστ κ.ά.

Αρχικά ο κ. Νίκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση που κάνει ο ΕΟΔΥ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το επιστημονικό προσωπικό αξίζει πολλά ''ευχαριστώ'' και πρέπει όλοι να πειθαρχούμε στα όσα λένε με θρησκευτική ευλάβεια

Η δική μας συνεργασία είναι δεδομένη, είπε κλείνοντας, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 30 εκατ. ευρώ για τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μίλησε για το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα, που φαίνεται να είναι δύσκολο, να είμαστε προετοιμασμένοι και είμαστε έτοιμοι, με ένα καλό σχέδιο, και θέλουμε δίπλα μας την τοπική αυτοδιοίκηση

Δεν υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν προληπτικά τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό των σχολικών μονάδων, είπε ο κ. Αρκουμανέας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι  υπάρχει ο σχεδιασμός του υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων και έχουν δοθεί και οδηγίες για την αντιμετώπιση κρούσματος.

«Σε αυτή την περίοδο όλα τα νοσοκομεία θα ενταχθούν στον σχεδιασμό του υπουργείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και τα Κέντρα Υγείας θα μπουν στην μάχη κατά του κορωνοϊού», είπε απαντώντας σε ερωτήσή μας για τα νοσοκομεία αναφοράς.

Τέλος, ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται για τη διάγνωση του κορωνοϊού, αλλά και την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς που νοσεί.

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ