Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 12, 2020 - 13:52

Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας
Εξιχνίαση δύο (2) περιπτώσεων κλοπής
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 1.6.2019 έως την 6.7.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (5.9.2020) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 3.9.2020 στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ αφαιρεθέν αντικείμενο βρέθηκε και αποδόθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, στις (1.9.2020) το βράδυ, στη Νεμέα Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, 25χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (1.9.2020) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 20χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι, με μήκος λάμας -18- εκατοστών και ξύλινη ράβδος (γκλοπ). Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (2.9.2020) το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 21χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα-σουπερμάρκετ, -3- φιάλες οινοπνευματώδη ποτών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,στις (11.9.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.7.2020 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (9.9.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 39χρονος ημεδαπός, γιατί διέρρηξε κατάστημα όπου και αφαίρεσε χρήματα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (5.9.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (4.9.2020) το πρωί στην Καλαμάτα αφαίρεσε από τσάντα ημεδαπής το πορτοφόλι της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, ορισμένα από τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,45- γραμμαρίων καθώς και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2020) το βράδυ, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (1.9.2020), σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα ηρωίνης και δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2- μέτρων, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (1.9.2020) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (1.9.2020) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2020) το πρωί, στο Βλαχιώτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 36χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,1- γραμμαρίων, -3- τσιγαριλίκια και τρίφτη κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα στη Λακωνία

Συνελήφθη, χθες (2.9.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα εκρηκτικά, των βεγγαλικών και κροτίδων.
Ειδικότερα, χθες (2.9.2020) το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 52χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
-4- κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα,
-36- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
-77- φυσίγγια τυφεκίου σε -13- γεμιστήρες,
-2- πτυσσόμενοι ράβδοι,
-1- μεταλλική σπάθα, με μήκος λάμας -35- εκατοστών,
-4- κροτίδες,
-8- πυροκροτητές, εκ των οποίων οι -2- συνδεδεμένοι με βραδύκαυστο φυτίλι και
-1- βραδύκαυστο φυτίλι, μήκους -50- εκατοστών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξήχθη, προέκυψε ότι το ένα εκ των ανωτέρω κυνηγετικών όπλων που κατείχε παράνομα ο 52χρονος, άνηκε στον 49χρονο, παραβιάζοντας έτσι αυτός τη νομοθεσία για τα όπλα, ο οποίος και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (1.9.2020) το πρωί, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 27χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -61,3- γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.