Νέα Κίος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Κίος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 20, 2020 - 14:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στην Νέα Κίο Αργολίδας.

Πραγματοποιήθηκαν Αρχιερατική λειτουργία,επιμνημόσυνη δέηση για την Ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Θεομάνας στη Νέα Κίο.
Η εκπαιδευτικός Πένυ Καχριμάνη εκφώνησε ένα συγκινητικό λόγο κάνοντας ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της γενοκτονίας.

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος,  οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Αναστάσιος Γανώσης,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους - Μυκηνών ,η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού 'Αργους Δήμητρα Μουρλούκου, εκπροσώποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. (φωτογραφίες βίντεο © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο Αρχιερατική λειτουργία,επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων  https://youtu.be/24g2QP4PNH0

Βίντεο ομιλία της  εκπαιδευτικού Πένυς Καχριμάνη  https://youtu.be/d6AW0_W5NgM

Βίντεο δήλωση δημάρχου Δ. Καμπόσου για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας https://youtu.be/9aUNx4a8ogQ

Βίντεο δήλωση βουλευτή Ανδρέα Πουλά για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας  https://youtu.be/E8xG-kfI89k

Βίντεο δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Γ. Μαλτέζου για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας  https://youtu.be/6Ta3M1QVj-s

 

ArgolidaPortal.gr Νέα Κίος - Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας