Πέτσας: Το μόνο πρόβλημα με την Τουρκία, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πέτσας: Το μόνο πρόβλημα με την Τουρκία, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Σεπτέμβριος 22, 2020 - 15:44

Το βασικό ζητούμενο είναι  να φανεί αν η Τουρκία θα συναινέσει είτε σήμερα είτε μετά από κάποιες μέρες στην πρόσκληση που έχει για τις διερευνητικές επαφές, ειπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτκών συντακτών την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

«Δεν υπάρχει καμία εκχώρηση και κανένα περιθώριο για να μπούν άλλα ζητήματα. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αν δεν  βρούμε λύση ο δρόμος είναι ανοιχτός με ένα συνυποσχετικό να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης, για να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα  δεκαετιών. Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι τελείωσε η εποχή των δισταγμών. 

»Υπάρχει σήμερα αυτή η σημαντική τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του κ. Μισέλ, της Προεδρεύουσας Καγκελαρίου κυρίας Μέρκελ και του Προέδρου της Τουρκίας. Περιμένουμε τα αποτελέσματά της για να δούμε αν θα υπάρξει κάτι πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

»Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και το έχουμε πει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είχαμε ορίσει και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής μας ομάδας, τον κ. Παύλο Αποστολίδη, με την τεράστια εμπειρία που έχει για το θέμα αυτό. Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι, εφόσον,  υπάρχει η έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευρά Τουρκίας με συνέπεια και συνέχεια», υπογράμμισε.